Banner 980x90

Valmierā skolotāji konferencē varēs gūt praktisku pieredzi turpmākajam darbam

Rīga, 13.sept., LETA. Oktobrī Vidzemes Augstskolā (ViA) tiks rīkota konference - praktisks seminārs pedagogiem "Vidzemes Augstskola: sadarbības partneris izglītībā", dodot iespēju pedagogiem papildināt savas zināšanas un gūt jaunu praktisku pieredzi turpmākajam darbam, aģentūru LETA informēja ViA pārstāve Vera Grāvīte.

Konferencē, kuras tēma šogad ir "Nākotnes profesijas un nākotnes skolēns", plānots apskatīt iekļaujošās izglītības un uzņēmējdarbības tēmas akcentējot nākotnes profesijas un prasmes, kas palīdzēs attīstīt mācību metodes un resursus, kurus vēlāk varētu izmantot mācību darbā.

Pasākums notiks 26.oktobrī un tā norise plānota divās daļās. Pirmajā daļā jeb plenārsēdē konferences dalībniekus uzrunās ViA rektors Gatis Krūmiņš, kā arī Labklājības ministrijas Sociālo pakalpojumu departamenta vecākā eksperte Kristīne Lasmane, kura informēs par sociālo pakalpojumu attīstības procesu un atbalsta pasākumiem Latvijā.

Savukārt Labklājības ministrijas projektu vadītāja, lektore un sociālā darba eksperte Ārija Baltiņa apspriedīs profesionālos izaicinājumus sociāli drošai videi. Latvijas Kristīgās akadēmijas lektors un pētnieks Valters Dolacis pastāstīs par jauniešu iesaisti sociālajā uzņēmējdarbībā.

Konferences otrajā daļā būs paredzēti divi praktisko semināru bloki, kuros pedagogiem būs iespēja darboties praktiski, uzzināt un izmēģināt dažādas metodes, un iesaistīties diskusijās. Semināru vadītāju vidū būs pedagogi un psihologi, augstskolu docētāji un citi ievērojami izglītības speciālisti Latvijā. Ar starptautisko pieredzi dalīsies projektu "Sempre" koordinatori un pedagogi ar ilggadēju pieredzi sociālo uzņēmumu izveidē Zviedrijā.

Semināros tiks apskatītas tēmas par kompetencēs balstītu izglītību un darba vidē balstītām mācībām. Projektu koordinatori no Zviedrijas runās par to, kā integrēt izglītību un ieviest jaunas mācīšanās metodes, un kāda ir pieredze ar sociālo uzņēmumu izveidi un jauniešu nodarbinātību tajos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)