Banner 980x90

Valmierā oktobrī notiks Ziemeļvalstu dienas pasākumi

Rīga, 7.sept., LETA. Valmierā oktobrī notiks Ziemeļvalstu dienas, aģentūru LETA informēja Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā komunikācijas padomniece Inga Puriņa.

No 11.oktobra līdz 14.oktobrim būs iespēju piedalīties semināros un diskusijās, klausīties priekšlasījumus, vērot izstādes, skatīties kino un klausīties muzikālus priekšnesumus.

Ziemeļvalstu dienas Valmierā piedāvās plašu programmu dažādām mērķauditorijām un vecuma grupām.

Ziemeļvalstu dienas Valmierā sāksies 11.oktobrī, kad Dānijas vēstnieks Hanss Brasks, Norvēģijas vēstnieks Kristians Ēdegors, Somijas vēstniece Rīta Korpivāra, Zviedrijas vēstniece Annika Jagander, Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā direktors Stēfans Ēriksons un Dānijas Kultūras institūta Baltijas valstīs direktors Simons Drevsens Holmbergs tiksies ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Baiku ("Valmierai un Vidzemei") un Valmieras pašvaldības pārstāvjiem, lai runātu par savstarpējo kontaktu pilnveidošanu un reģionālās sadarbības veicināšanu. Pēc šīs tikšanās Ziemeļvalstu delegācija dosies iepazīt Valmieras pilsētu, mēra vadītā ekskursijā.

Savukārt mazie valmierieši tajā pašā laikā varēs skatīties teātra izrādi "Vafeļu sirdis", kas tiks izrādīta Valmieras integrētajā bibliotēkā.

Pēcpusdienā Ziemeļvalstu delegācija apmeklēs Valmieras Valsts ģimnāziju, lai tiktos ar skolēniem un pārrunātu dažādus aktuālus sociāli politiskus jautājumus par globālās migrācijas tendencēm un Ziemeļvalstu-Baltijas valstu sadarbību.

Ziemeļvalstu dienas Valmierā organizē Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, Ziemeļvalstu vēstniecības Latvijā un Dānijas Kultūras institūts Latvijā, Igaunijā, Lietuvā ciešā sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, lai stiprinātu reģionālo sadarbību, veidotu regulāru un koordinētu dialogu un rastu iespēju dalīties ar Ziemeļvalstu labās prakses piemēriem

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)