Banner 980x90

Valmierā notiks komunistiskā genocīda upuru piemiņai veltīti pasākumi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
14.jūnijā Valmierā norisināsies komunistiskā genocīda upuru piemiņai veltīti atceres pasākumi. Godinot 1941.gada 14.jūnijā izsūtīto piemiņu un pieminot 76 gadus senus notikumus, 14.jūnijā plkst.16.00 pie Valmieras dzelzceļa stacijas notiks komunistiskā genocīda upuru piemiņai veltīts atceres brīdis. 

Pasākumā skanēs patriotiskas dziesmas Valmieras Mūzikas skolas pedagoģes Laimas Krumholces audzēkņu izpildījumā. Klātesošos uzrunās pārstāvji no Valmieras pilsētas pašvaldības, Valmieras politiski represēto biedrības un Zemessardzes 22.kājnieku bataljona. 
Plkst.15.30 no stāvlaukuma pie Sv.Sīmaņa baznīcas uz Valmieras dzelzceļa staciju kursēs bezmaksas autobuss. Pēc piemiņas brīža autobuss pasākuma dalībniekus vedīs atpakaļ uz pilsētas centru.

Savukārt plkst.18.30 ikviens aicināts noskatīties režisores Dzintras Gekas-Vaskas veidoto dokumentālo filmu "Tālā zeme Sibīrija. Tjuhteta" Valmieras Kultūras centrā. Filmā parādītas notikumu vietas un aculiecinieku stāsti par tā laika notikumiem. Tjuhteta ir sādža, kur izsūtījumā dzīvoja Melānija Vanaga – pēc izglītības juriste, pēc aicinājuma hroniste. 1941.gada 14.jūnijā viņu kopā ar astoņgadīgo dēlu Alni izsūtīja uz Sibīriju. Tjuhtetā viņa uzrakstīja  romānu "Veļupes krastā". Režisors Viesturs Kairišs pēc Melānijas Vanagas romāna "Veļupes krastā" motīviem uzņēmis mākslas filmu "Melānijas hronika".

Dokumentālās filmas "Tālā zeme Sibīrija. Tjuhteta" apmeklējums bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)