Banner 980x90

Top daudzdzīvokļu īres nami

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Lai risinātu dzīvojamā fonda nepietiekamību Valmierā, pilsētā top divas daudzdzīvokļu īres namu ēkas. Šobrīd divsekciju ēkai tiek montēti pēdējie dzelzsbetona paneļi un uzsākta iekšējo komunikāciju izbūve, savukārt triju sekciju ēkā dzelzsbetona paneļi tiek montēti jau trešajā stāvā, paredzot namus pabeigt līdz šī gada nogalei.

Kopējās projekta izmaksas ir 6 598 000 eiro bez PVN, summā ietverot daudzdzīvokļu ēku projektēšanu, būvniecību, autoruzraudzību, kā arī piecu gadu garantijas perioda nodrošināšanu. Darbu veikšanu nodrošina būvuzņēmums SIA "MONUM", ar kuru līgums tika slēgts atbilstoši atklātā konkursa iepirkuma rezultātiem par saimnieciski visizdevīgāko risinājumu. Iepirkums paredz, ka topošajiem īres namu iedzīvotājiem tiks nodrošināta labiekārtota teritorija un dzīvesvieta ar zemām ekspluatācijas izmaksām. 

Būvniecības apjomos paredzēta visas namiem piegulošās teritorijas labiekārtošana. Pie ēkām tiks ierīkota atpūtas zona ar soliņiem, bērnu rotaļu laukums un teritorija sportiskām aktivitātēm ar ielu basketbola un pludmales volejbola laukumiem. Ir paredzēta velonovietne, kā arī stāvlaukums automašīnām. Netālu no ēkām tiks izbūvēts arī pazemes atkritumu konteineru laukums gan šķirotajiem un otrreizējai pārstrādei derīgajiem, gan sadzīves atkritumiem. 

Iedzīvotājiem būs pieejami 15 vienistabas dzīvokļi 25–30 m² platībā, 90 divistabu dzīvokļi 34–41m² platībā, kā arī 45 trīsistabu dzīvokļi 50–54 m² platībā. Atsevišķiem divistabu un trīsistabu dzīvokļiem būs balkoni. Pagrabstāvā katram dzīvoklim paredzēta noliktavas telpa, savukārt kāpņutelpu pirmajā stāvā būs nodalījums bērnu ratiņiem un velosipēdu novietošanai. 

Lai dzīvošanu daudzdzīvokļu īres namos piemērotu arī cilvēkiem ar invaliditāti, katrā kāpņu telpā būs ierīkots atbilstoši aprīkots lifts. Divi vienistabas dzīvokļi ir plānoti cilvēku ar invaliditāti vajadzībām un ērtībām. Arī automašīnu stāvlaukumā ir paredzētas divas atbilstošas autostāvvietas. 

Dzīvokļi īrniekiem tiks piedāvāti ar pilnu iekšējo apdari. Dzīvokļos un koplietošanas telpās sienas un griesti tiks krāsoti ar ūdens noturīgu krāsu, dzīvojamo telpu grīdas klās lamināts. Tualešu un vannasistabu grīdas, kā arī ūdens tiešās iedarbības zonas būs segtas ar flīzēm. Divu un trīsistabu dzīvokļu vannasistabās būs akrila vannas, savukārt vienistabas dzīvokļos – duškabīnes. Vannasistabās tiks iebūvēta arī keramiskā izlietne ar mitrumizturīgu skapīti un koleztpods. Visos sanitārajos mezglos būs uzstādīti elektriskie dvieļu žāvētāji. Virtuves iekārtu aprīkos ar iebūvētu nerūsējošā tērauda izlietni, plīti, cepeškrāsni un tvaika nosūcēju. Virtuves mēbeles paredzētas ar paaugstinātu darba virsmu noturību pret mitrumu, tīrīšanu, aktīvām ķīmiskajām vielām un nodilumu. 

Lai dzīvošanu daudzdzīvokļu īres namā padarītu ekonomiskāku ilgtermiņā, projektēšanā uzsvars ir uz zema enerģijas patēriņa risinājumiem norobežojošajām konstrukcijām, pārsegumiem un citiem konstruktīvajiem mezgliem un elementiem. Dzīvojamās mājas enerģijas patēriņš apkurei nepārsniegs 40 kWh/m² gadā. Salīdzinājumam –  renovētu Valmieras daudzdzīvokļu ēku enerģijas patēriņš apkurei vidēji ir 55 kWh/m², bet nerenovētām –100 kWh/m² gadā. Arī virtuvēs iebūvētā tehnika paredzēta ar zemu enerģijas patēriņu – ne mazāka par A++ klasi. Ūdens taupīšanai ir paredzēti ērti lietojami jaucējkrāni. 

Jaunajos namos dzīvokļu nomas tiesības uz noteiktu laiku varēs iegūt izsoles kārtībā. Paredzams, ka būvniecība tiks pabeigta līdz 2017.gada beigām. Par nomas izsoļu rīkošanu un dzīvokļu apskati aicinām sekot līdzi informācijai pašvaldības mājaslapā http://www.valmiera.lv, informatīvajā izdevumā "Valmiera domā un rada", kā arī mobilajā lietotnē "Mana Valmiera". 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)