Banner 980x90

Strenčos par 45 000 eiro labiekārtos Gaujas krastus

Daugavpils, 7.jūn., LETA. Lai padarītu Gauju pieejamu un viesmīlīgu ikvienam Strenču iedzīvotājam un pilsētas viesim, šovasar tās krastos Strenčos paredzēti apjomīgi būvniecības darbi, aģentūru LETA informēja Strenču novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Gailīte.

Labiekārtošanas darbu gaitā tiks pārbūvēts gājēju tiltiņš pie Krasta ielas pār Gaujas pieteku – Strenčupīti, nodrošinot Strenču pilsētas rietumu daļas iedzīvotāju, dabas takas apmeklētāju un Strenču pirts apmeklētāju piekļuvi Gaujas upes krastam. Pārbūvēt paredzēts arī gājēju tiltiņš pie Jāņa ielas pār Gaujas pieteku – Strenčupīti, nodrošinot Strenču pilsētas centra daļas iedzīvotāju ātru piekļuvi Gaujai. Ar oļu un grants maisījumu tiks uzlabots dabas takas posma segums 250 metru posmā. Atjaunotas tiks arī divas caurtekas un iztīrīts grāvis posmā no jaunās plostnieka skulptūras līdz peldvietai.

Labiekārtot paredzēts arī peldvietu. Gar stāvlaukumu tiks uzstādīta norobežojoša barjera apmeklētāju drošībai. Uzstādīta tika arī nojume ar galdu un soliem atkritumu urnas. Uzlabot paredzēts arī pievedceliņa segumu no Trikātas ielas līdz peldvietai 150 metru posmā. Tāpat tiks izgatavota un uzstādīta norāžu zīme pie Trikātas ielas apmeklētāju plūsmas novirzīšanai uz peldvietu. Lai nodrošinātu ērtu pārvietošanos augšup un lejup stāvā nogāzē, tiks izbūvētas vienas daudzpakāpju kāpnes, kas ved no dzelzsbetona tilta uz Gaujai piegulošo teritoriju. Būvniecības darbus veiks SIA "Warss+".

Labiekārtošanas darbi norisināsies Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstītā projektā "Infrastruktūras izveide un atjaunošana publisko ūdeņu – Gaujas upes pieejamības nodrošināšanai Strenču pilsētā". Tā izmaksas ir: 27 807 eiro - Latvijas vides aizsardzības fonda finansējums un 17 115 eiro -pašvaldības ieguldījums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)