Banner 980x90

Šovakar Valmierā sāksies cīņa par "OlyBet" LBL bronzas medaļām

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads
Šovakar, 16.maijā, "Valmiera/ORDO" ar spēli savā laukumā pret "Barons kvartāls" uzsāks "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas cīņu par bronzas medaļām. Bronzas sērija norisināsies līdz kādas komandas trijām uzvarām un sērijas pirmās spēles sākums Vidzemes Olimpiskajā centrā būs plkst.18.30.

Līdzšinējais "OlyBet" LBL izslēgšanas turnīra ceļš līdz cīņām par bronzas medaļām abām komandām bijis teju identisks. Mārtiņa Gulbja vadītā "Barons kvartāls" "OlyBet" LBL ceturtdaļfināla sērijā ar rezultātu 3:2 pārspēja BK "Jēkabpils", bet Uvja Helmaņa vadītā "Valmiera/ORDO" ar tādu pašu sērijas rezultātu tika galā ar "Liepāja/Triobet" pretestību. "OlyBet" LBL pusfinālos kā vienai, tā otrai komandai pret nominālajiem favorītiem BK "Ventspils" un "VEF Rīga" cerēto pretestību neizdevās izrādīt un abos pāros sērijas beidzās ar vienādu rezultātu - 0:3.

"Valmiera/ORDO" sastāvā rezultatīvākais spēlētājs līdzšinējās astoņās "OlyBet" LBL izslēgšanas turnīra cīņās ir Damjērs Pits, kurš izceļas ar 17.6 punktiem vidēji spēlē. Aizsargs Mārtiņš Laksa "OlyBet" LBL izslēgšanas turnīrā izceļas ar vidēji 13.9 punktiem, bet Jānis Kaufmanis idēji spēlē pievieno 12.0 punktus. Ierasti produktīvs valmieriešu sastāvā ir centra spēlētājs Dors Fišers, kura kontā aizvadītajās astoņās izslēgšanas turnīra cīņās 11.6 punkti, 9.3 atlēkušās bumbas un 1.4 bloķētie metieni.

"Barons kvartāls" sastāvā ar 16.8 punktiem "OlyBet" LBL izslēgšanas turnīra līdzšinējās astoņās cīņās rezultatīvākais spēlētajs ir bijis Tailers Larsons, bet vēl vidēji spēlē gūto desmit punktu robežu rīdzinieku sastāvā sasniedzis tikai Tauras Jogela (14.3p). Aizsargs Kristaps Mediss pievieno 9.9 punktus (tālmetienos 44.6%), bet pērnās sezonas LBL čempions valmieriešu sastāvā Dāvis Rozītis izslēgšanas turnīrā demonstrē pieticīgāku sniegumu kā "OlyBet" LBL regulārajā sezonā un izceļas ar 6.8 vidēji spēlē gūtajiem punktiem un 5.6 atlēkušajām bumbām.

Kopumā abas principiālās pretinieces LBL turnīrā tikušās 92 reizes un lai gan šobrīd kopējā savstarpējo spēļu bilance 50-42 ir par labu rīdziniekiem, pēdējo piecu sezonu griezumā valmierieši izcīnījuši 19 uzvaras 25 savstarpējās spēlēs. Šosezon "Valmiera/ORDO" un "Barons kvartāls" savā starpā "OlyBet" LBL regulārajā sezonā tikās četras reizes, no kurām trijās uzvaras izcīnīja "Valmiera/ORDO". Pirmajā tikšanās reizē savā laukumā ar rezultātu 104:71 uzvaru izcīnīja "Barons kvartāls", bet nākamajās trijās abu komandu šīs sezonas tikšanās reizēs valmieriešiem izdevās pārliecinoši revanšēties (100:89, 80:62, 88:58).

Kādā no izslēgšanas turnīra stadijām abas komandas pēdējo reizi tikās 2012./2013. gada sezonā, kurā, tāpat kā šogad, abas komandas savā starpā cīnījās par LBL bronzas medaļām. Toreiz valmierieši sērijas gaitā atradās iedzinējos ar 0-2, bet trenera Vara Krūmiņa vadītā "BK Valmiera" nepadevās un, uzvarot piektajā - izšķirošajā spēlē, izcīnīja bronzas medaļas. Tajā sezonā valmieriešu sastāvā nozīmīgu lomu spēlēja divi spēlētāji, kuri arī šosezon ir "Valmiera/ORDO sastāvā – Raimonds Gabrāns un Jānis Kaufmanis. Zīmīgi, ka rīdzinieku komandas galvenais treneris arī tajā sezonā bija Mārtiņš Gulbis, bet no spēlētajiem, kuri piedalījās minētajā sērijā, "Barons kvartāls" sastāvā palikuši Dāvis Zonne, Andris Epners un komandas kapteinis Salvis Mētra.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)