Banner 980x90

Sestdien Valmierā atklās pasaules līmeņa BMX trasi

Rīga, 26.jūn., LETA. Sestdien, 6.jūlijā, plkst.13 Valmierā, Čempionu ielā 3, ar svinīgu ceremoniju tiks atklāta jaunuzceltā BMX trase, pasludināts tās nosaukums un notiks Latvijas nacionālais čempionāts BMX riteņbraukšanā, pulcējot Latvijas vadošos sportistus, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Moča.

Jaunā pasaules līmeņa BMX trase tika nodota ekspluatācijā 17.jūnijā. Trases būvniecību veica SIA "Sanart", piesaistot speciālistus ar starptautisku pieredzi BMX trašu būvniecībā Eiropas un pasaules čempionātiem, kā arī piedalīsies olimpiskās BMX trases Tokijā būvniecībā.

Kopumā vairāk nekā 12 000 kvadrātmetrus lielajā teritorijā ir izbūvēta trase ar starta kalniem piecu metru un astoņu metru augstumā, dodot iespēju jaunākajiem BMX braucējiem startēt arī no trīs metru augstuma. Starta ēkā paredzētas iekštelpu treniņu telpas, mehāniskās darbnīcas riteņu apkopes darbu veikšanai, lekciju un atpūtas telpas sportistiem, noliktavas, telpas treneriem un ģērbtuves, stāstīja Moča.

Trases atklāšanā savu dalību apstiprinājis valmierietis divkārtējais olimpiskais čempions BMX sportā Māris Štrombergs, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei"), kā arī daudzi citi BMX sporta attīstības virzītāji un interesenti.

Sestdien pēc trases oficiālās atklāšanas to iedzīvinās pirmās sacensības - no plkst.13.30 Valmierā norisināsies 2019.gada Latvijas nacionālais čempionāts BMX riteņbraukšanā. Par valsts čempiona tituliem sportisti sacentīsies 24 dažādās vecuma un meistarības grupās. Jāatzīmē, ka uz starta izies visi spēcīgākie pašmāju sportisti, jo šī gada nacionālajā čempionātā iespējams iegūt vērtīgus punktus 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijai.

Šosezon tiek turpināta iepriekšējos divos gados gūtā pieredze, kad Latvijas čempionāts BMX riteņbraukšanā visām vecuma un meistarības grupām notiks vienās sacensībās, nevis vairākos posmos, kā bija iepriekš. Sacensības sāksies ar priekšbraucieniem visās vecuma un meistarības grupās. Tam sekos fināli. Galvenās cīņas par Latvijas čempionu titulu finālbraucienos plānotas no plkst.16.

Latvijas nacionālais čempionāts būs pēdējais sagatavošanās posms pirms gaidāmā Eiropas BMX čempionāta, kas no 11.jūlija līdz 14.jūlijam notiks Latviešu BMX sportistu mājas trasē Valmierā. Tās būs BMX sporta vēsturē nozīmīgākās sacensības, kas norisinās Latvijā.

Biļetes uz šo nozīmīgo sporta pasākuma vēl iespējams iegādāties Vidzemes Olimpiskā centra interneta vietnē "www.voc.lv", kā arī portālā "www.bezrindas.lv". Plašāka informācija par Eiropas BMX čempionātu pieejama interneta vietnē "www.eurobmx2019.eu".

Savukārt Latvijas nacionālo čempionātu BMX riteņbraukšanā un Valmieras trases svinīgo atklāšanu ikviens šī sporta veida interesents aicināts apmeklēt bez maksas. Čempionātu organizē BMX klubs "MŠA/Valmieras puikas" sadarbībā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju un Valmieras pilsētas pašvaldību.

Jau ziņots, ka BMX trases būvniecība izmaksāja 1 425 110 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Valmieras apkārtnē, no kuras nācis Latvijas titulētākais BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs un treneris Ivo Lakučs, jau ir pāris BMX trases.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)