Banner 980x90

Septembra beigās atklās ar 5,4 miljonu eiro valsts dotāciju izbūvēto Valmieras peldbaseinu

Rīga, 15.aug., LETA. 28.septembrī plānota jaunā ar 5,4 miljonu eiro valsts dotāciju izbūvētā Valmieras peldbaseina atklāšana, aģentūru LETA informēja Valmieras pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa.

Pašlaik lielajā baseinā pakāpeniski tiek pildīts ūdens, notiek baseina ūdens tehnoloģisko iekārtu regulēšana un pārbaude. Augustā turpinās arī atbildīgo institūciju saskaņojumu saņemšana baseina pieņemšanai ekspluatācijā. Tāpat augustā paredzēta baseina sertifikācija tā atbilstībai nacionāla un starptautiska līmeņa sacensību peldēšanā organizēšanas minimālajām prasībām. Prasības aptver baseina, laika uzņemšanas iekārtu un palīgtelpu novērtējumu.

Tāpat ir jāsaņem arī Sabiedrības veselības aģentūras saskaņojums baseina ūdens atbilstībai normatīvajos aktos noteiktajām kvalitātes prasībām, kā arī atzinums no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta par ēkas atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām ugunsdrošības prasībām. Visi ar baseina būvniecību saistītie dokumenti un atbilstības saskaņojumi tiek sūtīti izvērtēšanai Būvniecības valsts kontroles birojam (BVKB).

Baseina būvniecības projekta pasūtītājs ir Valmieras pašvaldība, projektu realizēja SIA "Arčers", būvuzraudzību veica SIA "Būvuzraugi LV", autoruzraudzību - pilnsabiedrības "ISB/Nams" biedrs SIA "Nams". Baseina būvniecību uzrauga arī BVKB. Baseins būvēts, izmantojot 5,4 miljonus eiro valsts mērķdotāciju.

Kā ziņots, Valmierā taps peldbaseins, kuru plānots veidot atbilstoši Starptautiskās Peldēšanas federācijas prasībām, lai tajā varētu rīkot starptautiskas sporta sacensības un Peldēšanas federācija atzītu sasniegtos rezultātus.

Peldbaseina plānotais garums ir 25 metri (m). Tam būs astoņi celiņi, baseina dziļums - no 1,2 līdz 2,3 m. Tiek plānots izveidot arī divus mazāka izmēra bērnu baseinus dziļumā līdz 0,9 m, tribīnes, kurās sportistiem līdzi just varēs 300 skatītāju, rehabilitācijas zonu ar baseiniem, vannām, pirtīm un terapijas kabinetiem, sauso treniņu zonu, 300 vietu ģērbtuves, medicīnas kabinetus, kā arī telpas tehniskajām vajadzībām.

Objekta izbūve sākta 2016.gada beigās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)