Banner 980x90

"VTU Valmiera" apgrozījums pērn samazinājies par 11%

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Kocēnu novada Brandeļos reģistrētā sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēja "VTU Valmiera" apgrozījums aizvadītajā gadā samazinājies par 11%, sasniedzot 4 902 530 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, pērn pieaugusi uzņēmuma peļņa - ja 2014.gadā tā bijusi 141 250 eiro, 2015.gadā sasniegusi 163 912 eiro. 2015.gadā, tāpat kā 2014.gadā, uzņēmums nodarbinājis 273 cilvēkus.

Kā minēts SIA "VTU Valmiera" vadības ziņojumā, tā pamatdarbības nozare ir sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšana bijušajos Valmieras, Valkas rajonos un Valkas pilsētā reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos, Valmieras pilsētas nozīmes maršrutos un reģionālajos starppilsētas nozīmes maršrutos. Sabiedrība sniedz arī pasažieru neregulāro autopārvadājumu pakalpojumus, veic autovadītāju apmācību un nodarbojas ar degvielas mazumtirdzniecību. Uzņēmums 2015.gadā saņēma valsts atbalstu - kompensācijas zaudējumu, kas radušies, sniedzot sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālajos starppilsētu nozīmes, reģionālās vietējās nozīmes maršrutos bijušajos Valmieras un Valkas rajonos, kā arī pilsētas nozīmes maršrutos Valmieras pilsētā, segšanai 2 868 904 eiro apmērā.

2015.gadā SIA "VTU Valmiera" iegādājusies 11 jaunus reģionālajā starppilsētas nozīmes maršruti tīklā izmantojamos autobusus, četrus lietotus autobusus, kurus izmantos Valmieras pilsētas maršrutu tīklā, kā arī četrus lietotus reģionālajā maršrutu tīklā izmantojamos autobusus. 2015.gadā tika palielināts nobraukums neregulārajos pārvadājumos ar autobusiem par 31%, salīdzinot ar 2014.gadu, kā arī sākta ieviest vadības un grāmatvedības uzskaites sistēma "Microsoft Dynamics NAV 2015".

Šajā gadā, lai nodrošinātu SIA "VTU Valmiera" darbības efektivitāti, plānots turpināt stratēģiskā plāna izpildi attiecībā uz autobusu iegādi un spēkā esošo tiesību aktu un sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtītāju izvirzīto kvalitātes prasību nodrošināšanu, tas ir, iegādāties jaunus un lietotus autobusus izmantošanai reģionālajā maršrutu tīklā, kā arī daļēji nomainīt pilsētas nozīmes maršrutu tīklā izmantojamos autobusus. Uzņēmums plāno saglabāt neregulāro pārvadājumu un degvielas mazumtirdzniecības īpatsvaru neto apgrozījumā 2015.gada līmenī, kā arī uzlabot SIA "VTU Valmiera" pakalpojumu sniegšanai izmantojamo tehnisko infrastruktūru.

SIA "VTU Valmiera" reģistrēta 1991.gadā. Tās kapitāla daļas savā starpā dala Valmieras pilsētas pašvaldība (47,33%), Rūjienas novada pašvaldība (10,92%), Naukšēnu novada pašvaldība (4,04%), Mazsalacas novada pašvaldība (7,07%), Kocēnu novada pašvaldība (12,23%), Burtnieku novada pašvaldība (14,01%) un Beverīnas novada pašvaldība (4,4%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)