Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" piekāpjas "Barons kvartāls", sērijā līdzsvars 1-1

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads
Ceturtdien, 18.maijā "Valmiera/ORDO" "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas bronzas sērijas otrajā spēlē izbraukumā ar rezultātu 73:90 piekāpās "Barons kvartāls", tādējādi sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts: 1-1. "Valmiera/ORDO" sastāvā rezultatīvākais spēlētājs ar 25 punktiem bija Dors Fišers, bet mājinieku sastāvā ar 30 punktiem rezultatīvākais bija Tailers Larsons.

Bronzas sērijas otrās spēles rezultātu ar precīzu metienu ātrajā uzbrukumā atklāja "Barons kvartāls" uzbrucējs Jogela, bet "Valmiera/ORDO" spēles pirmajās desmit minūtēs izskatījās tāpat kā bronzas sērijas pirmajā mačā Valmierā. Īpašas grūtības valmieriešiem jau otro spēli pēc kārtas sagādāja Jogelas neitralizēšana, kurš pirmajā ceturtdaļā Daugavas Sporta nama grozos bija sametis 8 punktus, bet "Barons kvartāls" pirmajās desmit minūtēs trīs reizes bija panākuši 10 punktu pārsvaru (15:15, 7:17 un 9:19). Minūti līdz ceturtdaļas beigām rīdzinieku pārsvars uz spēles tablo bija kļuvis lielāks par desmit punktiem (9:21), bet  tās izskaņā uz Kārļa precīzo tālmetienu rīdzinieki atbildēja ar Rozīša diviem punktiem no groza apakšas, kas pēc nospēlētājām desmit minūtēm signalizēja +11 par labu mājiniekiem (12:23). 

Otrās ceturtdaļas ievadā rezultāts uz tablo abām komandām auga līdzīgi, kas ļāva rīdziniekiem turēt pulsu uz spēles vadības pulksteņa un saglabāt jau pirmajā spēles daļā iekrātos plusus. Tās rēķinu ar precīzu pustālo metienu atklāja mājinieku kapteinis Mētra, bet viesu pirmos punktus spēles otrajā ceturtdaļā no soda metienu atzīmes guva Laksa. Jo vairāk minūtes spēles otrajā ceturtdaļā bija aizvadītas, jo pārliecinošāk savās uzbrukuma darbībās izskatījās laukuma saimnieki un otrās ceturtdaļas sestajā minūtē "Barons kvartāls" snaiperis Geks ar precīzu tālu pustālo metienu panāca viesiem pagalam nepatīkamo  -18 (18:36). Tieši šajā brīdī laukuma saimnieki bija guvuši uz pusi vairāk punktu kā viesi un Uvim Helmanim nekas cits neatlika kā saukt savus padotos malā uz nopietnu sarunu. Trīs minūtes pēc Medisa precīzā "trejača" tika fiksēts lielākais pārsvars spēles pirmajā puslaikā par labu mājiniekiem +19 (21:40), bet Jonāta un Fišera produktivitāte uzbrukumā ļāva viesiem lielajā pārtraukumā nedoties pie vēl lielākiem mīnusiem (32:46).

Uz spēles otro puslaiku valmierieši, līdzīgi kā bronzas sērijas pirmajā mačā, iznāca daudz motivētāki un gatavāki parādīt savu labāko sniegumu.  Pēc sev raksturīgā "vijīgā" caurgājiena brīvu metienu no groza apakšas realizēja Kaufmanis, bet pēc Jonāta trešā precīzā tālmetiena šovakar viesiem izdevās savus mīnusus rezultātā samazināt zem desmit punktiem (41:50). "Valmiera/ORDO" rezultāta starpībā būtu tikuši vēl tuvāk, ja vien trakus tālmetienus ar lielu pārliecību mājinieku rindās nebūtu realizējis Larsons. Pēc skaisti izspēlētas pick-n-roll sadarbības (Kaufmanis – Fišers) "Valmiera/ORDO" trešās ceturtdaļas izskaņā pietuvojās līdz pieciem punktiem (52:57), bet viesus atkal atvēsināja Larsona pieci gūtie punkti pēc kārtas. Laukuma saimnieki pirms izšķirošajām spēles desmit minūtēm saglabāja sev šovakar tik ierasto +10 (56:66).

Uz Fišera diviem punktiem ceturtās ceturtdaļas ievadā mājinieki atbildēja ar Medisa tālmetienu, bet pēc Kaufmaņa diviem identiskiem pustāliem metieniem viesiem bija palicis tikai piecu punktu deficīts (64:69) un minūtes pārtraukuma opciju izmantot spiests bija "Barons kvartāls" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis. Ceturtdaļas vidū rīdzinieki pēc Medisa tālmetiena un Freimaņa soda metieniem atjaunoja desmit punktu pārsvaru (64:74), bet viesiem bija atlikušas vairs tikai četras minūtes, lai spēles gala iznākumu ievirzītu sev pozitīvā gultnē. Pēc Krestiņina trieciena grozā no augšas, nepilnas trīs minūtes līdz spēles beigām (68:80) bija skaidrs, ka otro spēli pēc kārtas valmieriešiem pirmajā puslaikā izlieto ūdeni vairs neizdosies sasmelt un pie panākuma šovakar tiks laukuma saimnieki. Atlikušās minūtēs "Barons kvartāls" pārsvars tikai pieauga un bronzas sērijas otrā spēle noslēdzās ar mājinieku pārliecinošu uzvaru- 73:90.

"Valmiera/ORDO" – "Barons kvartāls" 73:90 (12:23, 20:23, 20:24, 17:24).

"Valmiera/ORDO": Fišers 25 (8 atl.b), Kaufmanis 14 (4 rez.p), Blaus 9, Jonāts 9, Pits 5, Kārlis 5, Laksa 4, Bērziņš 2, Gabrāns. 

"Barons kvartāls": Larsons 30, Jogela 15, Mediss 12, Geks 8, Rozītis 8, Krestiņins 6, Mētra 6, Freimanis 4, Zonne 1, Epners.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)