Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" LBL bronzas sērijā nonāk iedzinējos

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads
Sestdien, 20.maijā, "Valmiera/ORDO" "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas bronzas sērijas trešajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 60:79 piekāpās "Barons kvartāls", tādējādi sērijā līdz trijām uzvarām nonākot iedzinējos ar rezultātu 1-2. "Valmiera/ORDO" sastāvā ar 21 gūto punktu un 9 atlēkušajām bumbām izcēlās Dors Fišers, bet viesu sastāvā ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Deniss Krestiņins.

Starta pieciniekā Pita vietā valmieriešu rindās devās Gabrāns, bet "Valmiera/ORDO" nometnē laba ziņa bija nepiekāpīgā amerikāņu aizsarga Mičela atgriešanās spēļu režīmā. Spēles rezultātu ar precīzu pustālo metienu atklāja Fišers, bet pirmās ceturtdaļas vidū "Valmiera/ORDO" pēc Laksas diviem precīziem tālmetieniem bija panākuši sešu punktu pārsvaru (17:11). Ceturtdaļas izskaņā valmierieši atslābinājās un ļāva viesiem ne tikai rezultātu izlīdzināt, bet arī pārņemt spēles vadības grožus. Pirmajām desmit spēles minūtēm punktu pielika Rozīša precīzais metiens no groza apakšas, kas viesiem pēc spēles pirmā perioda deva divu punktu pārsvaru (19:21).

Otrās ceturtdaļas rēķinu ar tālu pustālo metienu atklāja iepriekšējo spēli klusi aizvadījušais Pits, bet viesi savus pirmos punktus izcīnīja ar nepiekāpīgu cīņu soda laukumā (Krestiņins). Spēles otrā ceturtdaļa aizritēja ļoti mazrezultatīvi, kuras laikā katrai komandai padevās pa atsevišķam uzplaiksnījumam uzbrukumā, bet vienā no tiem "Barons kvartāls" divas minūtes līdz pirmā puslaika izskaņai panāca +6 savā labā (28:34). Šajā brīdī minūtes pārtraukuma opcija mājiniekiem bija neizbēgama un to valmieriešu galvenais treneris Uvis Helmanis arī izmantoja. Spēles pirmajam puslaikam punktu ar meistarīgi izkārtotu brīvu metienu pielika Kaufmanis, bet "Valmiera/ORDO" komanda jau trešo spēli pēc kārtas puslaika pārtraukumā bija spiesta doties pie mīnusiem. Labā ziņa, ka pie ievērojami mazākiem kā divās iepriekšējās bronzas sērijas cīņās – šoreiz pie -4 un 32:36 kopsummā.

Otrais puslaiks iesākās ar Larsona – Rozīša izspēlētu sadarbību un viegliem diviem punktiem no groza apakšas, bet laukuma saimnieki atbildēja ar Bērziņa sarežģītu precīzu metienu. Tieši valmieriešu kapteinis nākamajā uzbrukumā brašā solī apskrēja visus "Barons kvartāls" aizsargus un rezultātu izlīdzināja (38:38), bet viesi, pateicoties savu ārējo spēlētāju aktivitātēm perimetrā (Larsons un Mediss), ātri atjaunoja piecu punktu pārsvaru (40:45). Ceturtdaļas vidū pēc savdabīgas saspēles ar Mičelu valmieriešiem divus punktus atnesa Fišers, bet Mārtiņa Gulbja padotie turpināja veiksmīgi atrast caurumus valmieriešu aizsardzībā. Larsona precīzais tālmetiens trešās ceturtdaļas izskaņā valmieriešu mīnusus palielināja līdz sešiem punktiem (47:53).

Jau spēles izšķirošās ceturtdaļas sākumā "Valmiera/ORDO" bija nonākuši neapskaužamā situācijā. Uvja Helmaņa padotie ceturtās ceturtdaļas pirmajās piecās minūtēs nebija guvuši nevienu punktu, kamēr "Barons kvartāls" uzbrukumā izpaudās pēc sirds patikas. Medisa kārtējais precīzais tālmetiens ceturtdaļas vidū deva +18 viesiem, bet divas minūtes vēlāk "Barons kvartāls" pārsvars šovakar pirmo reizi bija sasniedzis divdesmit punktu atzīmi (54:74). Atlikušajās spēles trijās minūtes visi valmieriešu pakaļdzīšanās mēģinājumi noslēdzās bez rezultātiem un spēles noslēdzošās minūtes aizritēja drošā "Barons kvartāls" kontrolē. Rīdziniekiem šovakar pārliecinoša uzvara 79:60, bet "Valmiera/ORDO" bronzas sērijā vairs zaudējumus nevar atļauties.

"Valmiera/ORDO" – "Barons kvartāls" 60:79 (19:21, 13:15, 15:17, 13:26)
"Valmiera/ORDO": Fišers 21 (9 atl.b), Laksa 11, Jonāts 5, Kaufmanis 5, Gabrāns 5, Pits 4 (6 rez.p), Blaus 4, Mālmanis 1, Mičels, Kārlis. 
"Barons kvartāls": Krestiņins 20, Mediss 13, Larsons 11 (9 rez.p), Rozītis 10, Freimanis 8, Jogela 7, Geks 5, Mētra 3, Zonne 2.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)