Banner 980x90

Pusfināla "Valmiera/ORDO" - "VEF Rīga" trešā spēle norisināsies rītvakar Kauguros

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads
Rītvakar, 13.maijā, "Valmiera/ORDO" "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas trešajā spēlē izbraukumā Kauguros tiksies ar "VEF Rīga" komandu. Pusfināla sērija norisināsies līdz kādas komandas trim uzvarām un šobrīd tās rezultāts ir 2-0 par labu "VEF Rīga". Spēles sākums Jūrmalas Valsts ģimnāzijas Sporta hallē plkst.17.00, bet spēles tiešraidi no plkst.16.50 būs iespējams skatīties Lattelecom TV kanālā Best4Sport TV.

"OlyBet  LBL pusfināla sērijas otrajā spēlē, kura norisinājās ceturtdien, 11.maijā, Vidzemes Olimpiskajā centrā, "Valmiera/ORDO" neveiksmīgi uzsāka spēli un jau pirmajā ceturtdaļā divas reizes ļāva "VEF Rīga" izvirzīties vadībā ar 15 punktiem. Spēles otrajā ceturtdaļā mājinieki uz brīdi strauji pietuvojās rezultāta starpībā, bet, kā vēlāk izrādījās, četru punktu starpība bija mazākā kas otrajā pusfināla cīņā šķīra abas komandas. Otro puslaiku valmierieši uzvarēja (45:41), bet katru reizi, kad laukuma saimniekiem parādījās kāda laba iespēja spēlē vēl "ieķerties", viesi atbildēja ar precīziem metieniem no tālās distances. Uvja Helmaņa padotie pusfināla otrajā spēlē veiksmīgāk uzbruka metienos no spēles (53% pret 46% 2/2 un 45% pret 44% 3/3), bet otro cīņu pēc kārtas piekāpās cīņā zem groziem (27 pret 36). 

"Valmiera/ORDO" sastāvā par otrās pusfināla spēles rezultatīvāko spēlētāju ar 15 gūtajiem punktiem kļuva Damjērs Pits. Ar 13 punktiem mājinieku sastāvā izcēlās Artūrs Bērziņš, bet Mārtiņš Laksa pievienoja 12 punktus. "VEF Rīga" sastāvā ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Mareks Mejeris (tālmetieni 4/6), bet ļoti produktīva spēle rīdzinieku pamata saspēles vadītājam Abdulam Gadijam, kuram 17 punkti un 11 rezultatīvas piespēles. Ierasti aukstasinīgs svarīgākajos brīžos bija "VEF Rīga" kapteinis Jānis Blūms, kurš viesu panākumu kaldināja ar 16 punktiem un 3 pārtvertajām bumbām.

"Valmiera/ORDO", lai iekļūtu "OlyBet" LBL finālā, šajā sērijā zaudējumus vairs nevar atļauties. Pavisam nesenā pagātnē valmierieši ir atspēlējušies arī no sērijas rezultāta 0-2. 2012./2013.gada sezonā LBL bronzas sērijā valmierieši atradās iedzinējos 0-2 pret tajā sezonā lieliski nokomplektēto "Barons kvartāls", bet vidzemnieki nepadevās un, uzvarot piektajā - izšķirošajā spēlē, izcīnīja bronzas medaļas. Tajā sezonā valmieriešu sastāvā nozīmīgu lomu spēlēja arī divi spēlētāji, kuri šosezon ir "Valmiera/ORDO" sastāvā – Raimonds Gabrāns un Jānis Kaufmanis.

"OlyBet" LBL pusfināla otrajā pārī, kurā savā starpā sacentās BK "Ventspils" un "Barons kvartāls", sērija jau ir noslēgusies un tajā ar rezultātu 3-0 uzvaru izcīnīja BK "Ventspils".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)