Banner 980x90

Pasaules koklētāji pulcēsies Dikļos

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Vēsturiskajā dziedāšanas svētku aizsākuma vietā, Kocēnu novada Neikenkalnā Dikļos no 2017.gada 28.jūnija līdz 1.jūlijam pulcēsies koklētāji no visas pasaules, lai kopīgi nodotos tradicionālām kokļu spēles tradīcijām. Nometnes noslēgumā apgūtais tiks atskaņots XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku Noslēguma modelēšanas koncertā, kas norisināsies 1.jūlijā turpat Dikļos. 

Pēdējo gadu laikā kokles spēle ir kļuvusi aktuāla un pieprasīta ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs. Pasaules koklētāju nometne sniegs iespēju kokles spēles entuziastiem šo mūzikas instrumentu mācīties pie profesionāliem pasniedzējiem, kā arī apgūto realizēt praksē. Plānots, ka vairāku dienu garumā gan pieredzējuši kokles spēlētāji, gan iesācēji no Latvijas un citām pasaules valstīm darbosies kokļu spēles meistarklasēs, sniegs koncertus tuvākās apkārtnes kultūrvēsturiskās vietās un svētvietās, kā arī atrādīs nometnes laikā apgūto XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku Noslēguma modelēšanas koncertā, kas stiprinās gan spēlēt prieku, gan kopā būšanu, kā arī piederību latviskajām tradīcijām un vērtībām. 

Tāpat nometnes laikā dalībniekiem būs iespējams apzināt amatniekus, tradicionālo kokļu būvētājus un sadarboties jaunu tradicionālo kokļu izgatavošanā, kā arī apmainīties ar zināšanām un prasmēm ar pieredzes bagātākiem spēlētājiem.

Pasākumu organizē Kocēnu novada dome sadarbībā ar talantīgo koklētāju Laimu Jansoni. Pasākums tiek īstenots "Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2017" projektu konkursa ietvaros. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)