Banner 980x90

Pabeigta Valmieras daudzdzīvokļu īres namu projekta sagatavošana

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pabeigta Valmierā plānotā daudzdzīvokļu īres nama būvprojekta izstrāde. Projekts decembra sākumā iesniegts Valmieras pilsētas pašvaldības Būvvaldē būvniecības procesa uzsākšanai, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa. 

"Daudzdzīvokļu īres namu būvniecība ir dažādu būvniecības procesā iesaistīto pušu kopdarbs. Lai būvniecības process virzītos raiti, ēku būvniecība plānota saskaņoti ar tai nepieciešamo komunikāciju izbūvi. Šobrīd tiek veikta inženierbūvju plānošana, projektēšana un saskaņošana. SIA "Valmieras Namsaimnieks" veido kopējo veicamo darbu plānu, lai ūdensapgādes un kanalizācijas, elektroapgādes, siltumapgādes, kā arī grunts meliorācijas veikšana un piebraucamo ceļu un pagalmu būvniecība būtu atbilstoša ēku būvniecības plāniem," skaidro SIA "Valmieras Namsaimnieks" valdes priekšsēdētājs Valdis Jēgers.  

Šobrīd nama būvniecības teritorija ir iežogota. "Lai pēc iespējas ātrāk valmieriešiem radītu iespēju dzīvot jaunuzcelto namu īres dzīvokļos, māju būvniecību plānojam uzsākt vēl 2016.gadā. Daudzdzīvokļu namus esam paredzējuši būvēt no Skandināvijas klimatiskos apstākļos pārbaudītām, Latvijā ražotām, saliekamām dzelzsbetona konstrukcijām. Tā kā ēkas plānots montēt no jau gatava, rūpnīcā ražota materiāla, tad, izmantojot jaunākās būvniecības tehnoloģijas, ziemas laikā būvdarbi būs jāpārtrauc tikai liela sala gadījumā," paredzamo būvdarbu gaitu komentē SIA "Monum" projektu vadītājs Kaspars Brencis.

Daudzdzīvokļu īres namos būs pieejami 150 dzīvokļi, kas būs izvietoti divos korpusos. Plānots, ka būs 15 vienistabas dzīvokļu, 90 divistabu dzīvokļu un 45 trīsistabu dzīvokļi. Tāpat ap namiem paredzēts labiekārtot teritoriju aptuveni ar 150 autostāvvietām, velo novietni, atpūtas zonu, bērnu rotaļlaukumu un pazemes atkritumu konteineru novietni. 

Īres namu būvniecību organizē SIA "Valmieras Namsaimnieks". Atbilstoši iepirkuma rezultātiem līgums par daudzdzīvokļu namu būvprojekta izstrādi, būvniecību un autoruzraudzību 2016.gada 27.septembrī tika parakstīts ar SIA "MONUM". Kopējais namu projektēšanas un būvniecības termiņš ir noteikts pusotrs gads. Līgumsumma par būvprojekta izstrādi, būvniecību un autoruzraudzību noteikta 6 598 000 eiro bez PVN.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)