Banner 980x90

No jūlija samazināsies "Valmieras ūdens" siltumenerģijas tarifs

Rīga, 26.jūn., LETA. No 1.jūlija samazināsies SIA "Valmieras ūdens" siltumenerģijas tarifs, aģentūrai LETA pavēstīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Regulatorā informēja, ka, samazinoties iepirktās siltumenerģijas izmaksām, "Valmieras ūdens" vērsās SPRK komisijā, iesniedzot pašu noteiktos siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus. Gala tarifs siltumenerģijas lietotājiem no 1.jūlija būs 58,65 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 5,5% jeb 3,43 eiro par MWh mazāk salīdzinājumā ar spēkā esošo siltumenerģijas gala tarifu.

Noteiktais siltumenerģijas gala tarifs sastāv no siltumenerģijas ražošanas tarifa, kas no jūlija būs 40,92 eiro par MWh, pārvades un sadales tarifs būs 16,46 eiro par MWh, bet siltumenerģijas tirdzniecības tarifs - 1,27 eiro par MWh.

"Siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu samazinājums saistāms ar iepirktās siltumenerģijas cenas samazinājumu," skaidroja regulatorā, piebilstot, ka "Valmieras ūdens" siltumenerģiju iepērk no trim komersantiem, tostarp no siltumenerģijas ražotāja AS "Valmieras enerģija", kura siltumenerģijas ražošanas tarifs no šā gada 1.jūlija samazināsies par 8% un būs 40,53 eiro par MWh.

Tāpat SPRK atzīmēja, ņemot vērā, ka ar regulatora lēmumu "Valmieras ūdenim" ir piešķirta atļauja pašam noteikt siltumenerģijas tarifus iepirktās siltumenerģijas cenas izmaiņu gadījumā, "Valmieras ūdens" vērsās SPRK ar informāciju par izmaiņām iepirktās siltumenerģijas cenā. Regulators, izvērtējot "Valmieras ūdens" iesniegtos noteiktos siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus un to pamatojumu, secināja, ka tie atbilst metodikai un ir pamatoti.

Šobrīd "Valmieras ūdens" gala tarifs siltumenerģijas lietotājiem ir 62,08 eiro par MWh.

2018.gadā "Valmieras ūdens" apgrozījums bija 7,878 miljoni eiro, kas ir par 16,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās 2,2 reizes un bija 483 724 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Valmieras ūdens" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 12,967 miljoni eiro. "Valmieras ūdens" pieder Valmieras un Burtnieku novadu pašvaldībām, no kurām lielākā daļa jeb 98,06% pieder Valmieras novada pašvaldībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)