Banner 980x90

Neikenkalna dabas koncertzālei – balva nominācijā "Vides dizains"

Foto: koceni.lv
Foto: koceni.lv
Kocēnu novada Neikenkalna dabas koncertzāle Dikļos kļuvusi par laureātu Latvijas Dizaineru savienības konkursā "Gada labākā būve Latvijā 2015" Vides dizaina kategorijā "Vides labiekārtojuma objekti un ārtelpas vizuālās komunikācijas objekti". Neikenkalna dabas koncertzāle konkursā saņēmusi arī simpātiju balvu no "Sadolin".

Kā pilsētas informācijas portals Valmiera24.lv uzzināja Kocēnu novada pašvaldībā, balvas konkursā "Gada labākā būve Latvijā 2015" tika sadalītas sešās dizaina nomināciju kategorijās - "Interjera dizains", "Vides dizains", "Rūpnieciskais dizains", "Modes un tekstila dizains", "Grafikas dizains" un "Foto dizains". "Gada balva dizainā" tiek pasniegta jau divdesmito gadu pēc kārtas. 

Neikenkalna dabas koncertzāle izveidota 2014.gadā. Koncertzāles projekta autors ir arhitekts Uģis Šēnbergs, būvdarbus veica SIA "Ekers". Dabas koncertzāle, kas ir Latvijā vēl nebijis projekts, ir veidota atšķirīgi no līdz šim pierastām šāda veida estrādēm. Vietas unikālās akustiskās īpašības veidotas ar ūdens spoguli, koka konstrukcijām, esošiem parka stādījumiem, terasēm un nogāzēm. Skatītāju vietas izvietotas arī Mazbriedes upes pretējā krasta nogāzē, uz kuru ved pontonu tilts pār upi. Estrādes vidi atraktīvi atdzīvina vides mākslas objekti "Sidraba birzs" un "Skaņu birzs", kurus veidojis mākslinieks Ivars Mailītis. Šovasar Neikenkalna dabas koncertzālē norisinājās vērienīgi pasākumi – Vidzemes dziesmu diena un starptautiskais folkloras festivāls "Baltica 2015". 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)