Banner 980x90

Mainījies "Valpro" akciju sadalījums

Veiktas izmaiņas metālapstrādes uzņēmuma SIA "Valpro" kapitāldaļu īpašnieku sadalījumā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Par uzņēmuma 45% īpašnieku kļuvusi SIA "Paradox Holdings". "Paradox Holdings" īpašnieki ir Inga Rungaine (76,62%) un Ģirts Rungainis (23,38%).

Savukārt uzņēmuma valdes priekšsēdētājam Aivaram Flemingam tagad pieder 10% uzņēmuma kapitāldaļu līdzšinējo 5% vietā.

Tāpat kā līdz šim 45% kapitāldaļu pieder Mārai Gaveikai-Lielcepurei.

Kā liecina "Firmas.lv" pieejamie dati, līdz šim "Valpro" kapitāldaļas piederēja Ingai Rungainei - 45%, Uģim Bērziņam - 5%, Aivaram Flemingam - 5%, Mārai Gaveikai-Lielcepurei - 45%. Nenozīmīgs kapitāldaļu skaits piederēja Andrim Auziņam, Ilzei Butinai un Mihailam Butinam.

"Valpro" ir viens no lielākajiem metāla apstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs ar specializāciju metāla kannu, ugunsdzēsības aparātu un to korpusu ražošanā, kā arī gāzes balonu inspicēšanā un atbilstības pārvērtēšanā.

"Valpro" ir viens no Latvijas lielākajiem eksporta uzņēmumiem, kas 93% saražoto produktu piedāvā vairāk nekā 25 valstīs. "Valpro" produkti ir iemantojuši atpazīstamību un lietotāju atzinību civilajā un militārajā sektorā ne vien Eiropā, bet arī Austrālijā, Ziemeļamerikā, Āzijā un Āfrikā.

2013.gadā uzņēmums ir strādājis ar 11,77 miljonu eiro apgrozījumu un guvis 767 858 eiro peļņu.

"Valpro" vēsturiskās saknes meklējamas Valmieras metālapstrādes darbnīcā, kura trīsdesmito gadu beigās cita starpā ražoja metāla degvielas un citu šķidrumu kannas. Pēc Otrā pasaules kara uz darbnīcas bāzes tika turpināts remontēt lauksaimniecības un citu tehniku, bet piecdesmito gadu vidū sākts sērijveidā ražot ugunsdzēšamos aparātus toreizējam Padomju Savienības tirgum. 1970.gadā pirmās degvielas kannas tika eksportētas uz Somiju, Zviedriju un dažām arābu valstīm.

1995.gadā rūpnīcu privatizēja, piedaloties ārvalstu (Austrālijas) kapitālam, un tā darbojās ar nosaukumu "Valpro Corp.", kas 2008.gadā tika mainīts uz SIA "Valpro". 90.gados uzņēmums eksportēja nedaudz virs 70% produkcijas, pēdējos gados tas pārsniedz 90%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)