Banner 980x90

Kokmuižas kompleksa teritorijā par 23 660 veidos jaunu atpūtas vietu

Rīga, 7.dec., LETA. Kocēnu novada pašvaldība, piesaistot Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansējumu, Kokmuižas kompleksa teritorijā par 23 660 eiro veidos jaunu atpūtas vietu, aģentūru LETA informēja Kocēnu novada domes pārstāve Elīna Upīte.

Projekta "Atpūtas vietas izveidošana Kokmuižas kompleksa teritorijā" gaitā tiks izbūvēta lapene, kas būs novietota ūdenskrātuves malā, tādējādi maksimāli tuvinoties dabai un ļaujot baudīt nesteidzīgu atpūtu jebkādos laika apstākļos.

Plānots, ka lapenes stils un ainaviskā atrašanās vieta raisīs iedzīvotāju interesi izvēlēties to kā norises vietu svinīgām ceremonijām un koncertiem, stāstīja Upīte.

Lapenes tehniskā projekta autors ir SIA "Marta Saule", arhitekts Zintis Butāns. Būvdarbus veiks iepirkumu procedūras uzvarētājs - SIA "R.K.C.F. Renesanse".

Pirms sešiem gadiem Kokmuižas pils kompleksā tika sāktas vērienīgas pārmaiņas, kuras atzinīgi novērtējuši gan novada iedzīvotāji, gan viesi. 2012.gadā Kokmuižas parkā notika rekonstrukcija, kā rezultātā izveidots jauns muižas partera plāns un tā centrā novietots vienīgais Latvijā publiski apskatāmais sfēriskais saules pulkstenis. 2015.gadā Kokmuižas parka daļā, kas ilgus gadus bija nekopta un degradēta teritorija, norisinājās vērienīgi zemes izlīdzināšanas un labiekārtošanas darbi. Savukārt pagājušā gada vasarā tika pabeigta gājēju celiņu būvniecība gar ūdenskrātuves krastu, kur izveidots apgaismojums, uzstādīti soliņi un atkritumu urnas.

Projekta kopējās izmaksas ir 30 178,39 eiro, no kuriem 14 850 eiro ir Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)