Banner 980x90

Kocēnu novadā par veikala aplaupīšanas mēģinājumu aizturēts nepilngadīgs jaunietis

Rīga, 9.janv., LETA. Vakar pēcpusdienā Kocēnu novadā kāds 17 gadus vecs jaunietis, draudot ar nazi, mēģinājis aplaupīt veikalu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Mote.

Pārdevēja uz notikušo ātri reaģēja un izsauca palīdzību, tādēļ jaunietim aplaupīt veikalu neizdevās.

Kā stāstīja Mote, jaunietis bija ģērbies tumšā apģērbā un šallē, kas daļēji nosedz seju. Ienākot veikalā, viņš ar nazi sāka draudēt pārdevējai, pieprasot atdot naudu, kas glabājas kasē. Pārdevēja jaunietim atteica un nospieda trauksmes pogu, kā rezultātā puisis, saprotot, ka laupīšana neizdosies, no veikala metās bēgt.

Sākot jaunieša meklēšanu, policija pēc laika saņēma informācija, ka netālu esošajā veikalā atrodas meklētās personas aprakstam līdzīgs jaunietis. Tas izrādījies likumsargu meklētais puisis.

Aizturētais jaunietis iepriekš nebija nonācis likumsargu redzeslokā.

Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 176.panta pirmās daļas - par laupīšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Līdzīgs laupīšanas mēģinājums Kocēnu novadā notika aizvadītā gada 30.augustā, kad īsi pirms veikala slēgšanas kāds vīrietis, piedraudot ar nazi veikala darbiniecei, centās izlaupīt no kases naudu. Arī toreiz laupīšanas mēģinājums bija nesekmīgs un laupītājs tika aizturēts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)