Banner 980x90

Daba veselībai: ārstnieciskie augi sirds un asinsrites uzlabošanai

Ārstējot dažādas sirds un asinsrites sistēmas slimības, palīdzēt var ne tikai ārstu izrakstīti medikamenti, bet arī pašu gatavotas zāļu tējas, tinktūras un sīrupi, kas labi noder ne tikai organisma stiprināšanai, bet arī pašsajūtas uzlabošanai, daloties padomos, norāda ārstniecības augu audzētāja Zeltīte Kaviere.

"Lai sirds un asinsrites sistēmas slimības neatkārtotos, zāļu tējas gados vecākiem cilvēkiem jādzer pastāvīgi, bet ar nelieliem pārtraukumiem," skaidro Kaviere.

Sirds un asinsrites uzlabošanai var palīdzēt vairāki dabā sastopamie augi - gaiļbiksīte, bērzu lapas, rudzupuķes, nātres, kosa, pīlādzis, žeņšeņš, vilkābele, asinszāle, vīgrieze, lavanda, baziliks, lazda, melisa, griķu ziedi un citi augi un ogas, kas dod spēku un enerģiju.

Katram augam piemīt savas ārstnieciskās īpašības, piemēram, vīgriezi var lietot gadījumos, ja ir problēmas ar trombiem vai pārciests insults. Augs nomierina organismu, paplašina asinsvadus un palīdz izvadīt no organisma lieko šķidrumu

Arī ingvera lietošana var manāmi uzlabot sirdsdarbību un asinsriti - to var lietot gan tējā, gan pagatavot no tā veselību stiprinošu sīrupu.

Sīrupa pagatavošanai nepieciešams viens paliels ingvers, kas sver aptuveni 150 līdz 170 gramus, un divi citroni. Ingveru un citronus smalki sagriež, apber ar vienu kilogramu cukura. Kad ingvers un citroni ir atsulojušies, masu uzliek vārīties, lai izkūst cukurs.

Pagatavoto sīrupu mājas apstākļos var turēt vismaz divus gadus - to var lietot gan tējai, gan baudīt atsevišķi. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)