Banner 980x90

Četri novadi sadarbosies Salacas upes baseina apsaimniekošanā

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Burtnieku, Mazsalacas, Alojas un Salacgrīvas pašvaldības turpmāk daudz aktīvāk sadarbosies Salacas upes baseina apsaimniekošanā, tā tikšanās laikā 10.februārī nolēma šo pašvaldību pārstāvji.

Kā pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv uzzināa Alojas novada pašvaldībā, Burtnieku novada domes priekšsēdētājs Kārlis Sedvalds, kas bija šīs tikšanās iniciators, norādīja, ka visu minētos novadus vieno lašupe Salaca, kas ir iecienīta ne vien makšķernieku, bet arī laivotāju vidū. Priekšsēdētājs pauda, ka šobrīd katrai pašvaldībai vienai mēģinot tikt galā ar Salacas upes baseina apsaimniekošanu var nebūt nemaz tik viegli. Tāpēc visiem četriem novadiem būtu jādarbojas kopā, izstrādājot un ieviešot Salacas baseina pārvaldības plānu.

Tikšanās laikā Alojas novada domes priekšsēdētāja Dace Vilne, Mazsalacas novada domes priekšsēdētājs Harijs Rokpelnis, Salacgrīvas novada domes projektu koordinatore Solvita Kukanovska un Burtnieku novada domes priekšsēdētājs Kārlis Sedvalds vienojās sākt darbu pie šī plāna izstrādes.

Ar šī plāna palīdzību, piesaistot Latvijas – Igaunijas pārrobežu programmas finansējumu, plānots attīstīt Salacas upes baseina ūdenstilpņu apsaimniekošanu, vienlaikus pievēršot lielu uzmanību upes baseina dabas vērtībām. Pašvaldību pārstāvji kopīgi iecerējuši pievērsties upes baseina ūdenstilpņu aizaugšanai, ūdens kvalitātes uzlabošanai, ūdenstilpņu piesārņojuma avotu likvidēšanai, makšķerēšanas kārtības pilnveidošanai Salacā.

Burtnieku, Mazsalacas, Alojas un Salacgrīvas novadi sadarboties infrastruktūras un uzņēmējdarbības attīstībā, vides aizsardzībā, kā arī  tūrismā nolēma 2014.gadā, kad visas četras pašvaldības parakstīja sadarbības līgumu. Ņemot vērā šo līgumu, nu sastrādāšanās notiks jaunā kvalitātē, izstrādājot un ieviešot Salacas baseina pārvaldības plānu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)