Banner 980x90

4 lietas, ko pārdomāt pirms automašīnas iegādes

Jaunas automašīnas iegāde ir atbildīgs un visnotaļ dārgs pirkums, tādēļ tam jābūt pārdomātam. Lai izvēlētos tieši tādu automašīnu, kāda nepieciešama, jāpārdomā vairākas lietas, tāpēc pārliecinies, ka Tev ir pietiekami daudz laika galīgā lēmuma pieņemšanai. Turpinājumā 4 svarīgākās lietas, kas jāizvērtē pirms automašīnas iegādes. 

Definējiet savas vajadzības
Vispirms jāizvērtē, kāda veida automašīna Jums nepieciešama. Piemēram, ja Jums ir bērni vai arī tādus plānojat, Jums būs vajadzīgs auto, kas piemērots ģimenes vajadzībām. Izveidojiet sarakstu ar lietām, ko vēlaties savā automašīnā, piemēram, lielisku stereo sistēmu, jumta lūku, apsildāmus sēdekļus vai citas funkcijas. 

Apdomājiet arī, cik bieži un kur plānojat braukt. Tie visi ir faktori, kas palīdzēs noteikt, kāda veida transporta līdzekli Jums vajadzētu meklēt.

Atsakieties no nevajadzīgām funkcijām
Jums tiks piedāvātas visdažādākās funkcijas, lai tikai automašīnu pārdotu par iespējami lielāku cenu. Neuzķerieties. Rūpīgi izvērtējiet, kas tieši Jums nepieciešams, un atsakieties no nevajadzīgā. Lai arī daudzas no funkcijām ir patiešām lieliskas, ja tās neatbilst Jūsu budžetam, tad Jums tās nav vajadzīgas. 

Nosakiet budžetu
Budžeta noteikšana patiesībā ir pati pirmā lieta, kas Jums jāizdara, plānojot iegādāties auto, – tas palīdzēs izvairīties no maksājumiem, ko patiesībā nemaz nevarat atļauties. Iespējams, Jūs vēlaties dārgu sporta auto, taču – vai varēsiet par to samaksāt? Ikvienam autovadītājam ir savs sapņu auto, taču prieks par to var beigties diezgan ātri, ja sapratīsiet, ka izmaksas ir daudz lielākas nekā plānojāt. 

Nosakot auto iegādei atvēlēto budžetu, apsveriet dažādas iespējas. Viens no drošākajiem variantiem ir samaksa skaidrā naudā – ņemot vērā savas iespējas, atrodiet optimālo risinājumu. Taču, ja visa nepieciešamā naudas summa uzreiz nav pieejama, noderīgs var būt arī līzings vai kredīts. 

Mūsdienās patēriņa kredīti pieejami dažādos apmēros, turklāt ir salīdzinoši vienkārši noformējami, tāpēc var noderēt, ja ir vēlme iztikt bez laikietilpīgu formalitāšu kārtošanas. Taču jāpatur prātā, ka ikviens aizdevums ir atbildība, tādēļ aizņemieties tikai tad, ja ir pārliecība par savu maksātspēju. Noteikti iepazīstieties ar visiem līguma noteikumiem, aizņemšanās nosacījumiem. Ņemot vērā, ka aizņemšanās iespējas ir plašas, vērts salīdzināt vairākas iespējas, lai izvēlētos savām vajadzībām atbilstošāko. 

Domājot par budžetu, iekļaujiet tajā ne vien transporta līdzekļa cenu, bet arī uzturēšanas izmaksas – piemēram, apdrošināšanu un degvielas izmaksas. Tāpat jārēķinās, ka transporta līdzeklim periodiski nepieciešama apkope un remonts – arī tam būs vajadzīgi naudas līdzekļi. 

Pērciet transporta līdzekli, nevis darījumu
Ir daudz lielisku piedāvājumu, kas Jūs var atturēt no tā transportlīdzekļa iegādes, kas Jums patiešām nepieciešams. Jūs varat iegādāties kaut ko, kas neatbilst Jūsu dzīvesveidam tikai tādēļ, ka Jums tika izteikts piedāvājums, no kura, kā Jums šķiet, būtu grēks atteikties. Lai tā nenotiktu, vienmēr paturiet prātā savas vajadzības un pārliecinieties, ka piedāvātais transporta līdzeklis ir tām atbilstošs. 

Pārdevēja uzdevums ir pārdot Jums konkrēto automašīnu, taču Jūsu interesēs ir iegādāties transporta līdzekli, kas apmierinās Jūsu, nevis pārdevēja (vai viņa priekšniecības) prasības. Atcerieties to. 

Bez automašīnas mūsdienās dzīvi iedomāties grūti. Taču, kad laiks iegādāties jaunu auto, svarīgi ņemt vērā visdažādākās nianses un, pirmkārt, jau rūpīgi izvērtēt savas vajadzības un iespējas, lai ar pirkumu būtu apmierināts ne tikai sākumā, bet arī ilgtermiņā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)