Banner 980x90

Ziedotāju brokastīs: "Valmieru atpazīst pasaules kartē"

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Ceturtdien, 4. februārī, notika Valmieras novada fonda (VNF) Ziedotāju brokastis, kurās uz sarunu "Vai Valmiera tiešām ir labāka par Rīgu?" viesojās Valmieras mērs Jānis Baiks, daloties redzējumā par pilsētas un reģiona attīstību. Pēc tam fonda labvēļi bija liecinieki svinīgajā līgumu parakstīšanā, kur viņu ziedojums piešķirts astoņām iecerēm projektu konkursā "Sev, tev, novadam".

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras novada fondā, brokastodami Valmieras integrētajā bibliotēkā, ziedotāji un Valmieras mērs ar smaidu atzina, ka abas pilsētas nav jāsalīdzina. Jānis Baiks uzsvēra: neskatoties uz to, ka Valmiera globālā kontekstā ir maza, tomēr tā piedāvā ļoti plašas iespējas, kuras iespējams uzturēt, pateicoties iedzīvotāju lokālpatriotismam. Sarunas laikā fonda vadītājs Ansis Bērziņš bija gandarīts, ka pasaules kopienu fondu kolēģi Baltijas valstis atpazīst pēc Valmieras vārda. Tāpat dalībnieki diskutēja par reģionāla un valstiska līmeņa attīstību. Atziņa diezgan skaudra – bailes zaudēt savu vietu bieži kavē spēju pieņemt radošus un drosmīgus lēmumus.

Interesantā saruna apstiprināja fonda ieceri turpmāko pāris gadu laikā Ziedotāju kluba dalībniekiem piedāvāt līdzīgu tikšanos ar visu apkārtējo novadu mēriem.

Pēc Ziedotāju brokastīm norisinājās projektu konkursa "Sev, tev, novadam" svinīgā līgumu parakstīšana. Tur klātienē labvēļi satikās ar ideju īstenotājiem, kuri gatavi ieguldīt savu darbu un zināšanas, lai efektīvi izlietotu ziedojumus Valmieras un novadu iedzīvotāju labā.

Šobrīd Ziedotāju klubā ir 40 dalībnieki – uzņēmēji, privātpersonas, tostarp sabiedrībā aktīvi un atpazīstami valmierieši. Par Ziedotāju kluba dalībnieku aicināts kļūt ikviens, kurš gatavs ziedot ik gadu vismaz 20 eiro iedzīvotāju labajām iecerēm pilsētas un novada izaugsmei.

Valmieras novada fonda Ziedotāju klubs ir saistošs veids, kā ikviens var atbalstīt un ietekmēt Valmieras apkaimes attīstību un sekot līdzi ziedojuma izlietojumam. Desmit gadu laikā ar fonda un ziedotāju atbalstu īstenoti 195 projekti par 145 tūkstošiem eiro Vidzemē, galvenokārt Valmierā un Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Mazsalacas, Naukšēnu un Rūjienas novados. Savukārt paša Valmieras novada fonda darbu jau vairākus gadus atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Valmiera24.lv jau vēstīja, ka ceturtdien, 4.februārī Valmieras integrētajā bilbiotēkā norisinājās arī Valmieras novada fonda (VNF) organizētā projekta konkursa "Sev, tev, novadam" līgumu parakstīšana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)