Banner 980x90

VPR: Reģionāla rakstura funkciju deleģēšana plānošanas reģioniem ir apsveicama

Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Saeima ceturtdien, 26.maijā pieņēma grozījumus Reģionālās attīstības likumā, kas paredz plānošanas reģioniem noteikt jaunu funkciju - saimnieciskās darbības veicināšanu reģiona teritorijā. Vidzemes plānošnas reģions (VPR) atbalsta šī lēmuma nostiprināšanu normatīvajos aktos, pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv uzzināja no VPR Sabiedrisko attiecību speciālista Jāņa Rubuļa.

Rubulis skaidro, ka VPR uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi ir notikuši jau līdz šim: "Vidzemes uzņēmējdarbības centra (VPR struktūrvienība) speciālisti ir organizējuši izglītojošus un informatīvus seminārus pašvaldību speciālistiem, uzņēmējiem un citiem interesentiem par dažādām ar uzņēmējdarbību saistītām tēmām, piemēram, pārdotprasmi, e-komerciju vai saimnieciskās darbības uzsākšanu".

Tāpat Vidzemes uzņēmējdarbības centrs nodrošina bezmaksas konsultatīvos pasākumus uzņēmējdarbības atbalstam. Centrs plāno darboties šajos virzienos arī turpmāk, kā savu darbības mērķi nosakot - koordinēt, un sabalansēt uzņēmējdarbības atbalsta aktivitātes reģionā, iesaistot visas ieinteresētās puses - pašvaldības, uzņēmējdarbības atbalsta institūcijas, uzņēmēju biedrības un uzņēmējus.

"Reģionāla rakstura funkciju deleģēšana ar atbilstošu resursu nodrošinājumu plānošanas reģioniem ir apsveicama, jo demonstrē valsts vēlmi veicināt reģionu attīstību un uzticību plānošanas reģionu darba kvalitātei, ko VPR jau ir demonstrējis, piemēram, sabiedriskā transporta vai kultūras jomās, kur šobrīd deleģēto funkciju apjoms ir samazināts," lēmumu pozitīvi vērtē Rubulis un turpina: "VPR ir gatavs piedalīties pārrunās arī par citu funkciju deleģēšanu, bet nozīmīgākais ir, lai šāds process notiktu ar visu ieinteresēto pušu iesaisti, tādā veidā garantējot pēc iespējas labāku iznākumu".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)