Banner 980x90

VPČ 2015/2016 : Trešās kārtas spēļu apskats

Foto: Austra Dambrova
Foto: Austra Dambrova

Nedēļas nogalē, 28. un 29.novembrī, Valmieras 5.vidusskolā notika Valmieras Pilsētas čempionāta basketbolā 2015./2016. trešā kārta, kurā kopumā tika aizvadītas sešas spēles. Turnīra trešajā kārtā 1.līgā uzvaras izcīnīja komandas "Byko-Lat", "Limbažu ceļi" un "Vidzemes Augstskola", taču 35+ līgā uzvaras komandām "Veikals Pus12" un "AGROK-Banāni".

Kā pilsētas informācijas portālam Valmiera24.lv pavēstīja BK "Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass" sabiedrisko attiecību speciāliste Austra Dambrova, pirmo uzvaru trešās kārtas turnīra spēles guva arī "Valmiera Glass U-16/VBSS" jaunieši.

Trešās kārtas spēli 24.novembra vakarā aizvadīja arī "Valmiera Glass U-16/VBSS" un "Green Thunder" komandas. Sestdien, 28.novembrī, tika aizvadītas četras turnīra spēles, kur 1.līgas spēlēs sacentās komandas "Byko-Lat" un "MR Auto", otrajā spēlē tikās "Limbažu ceļi" ar "Green Thunder". 35+ līgas ietvaros arī tika aizvadītas 2 spēles pret komandām "Veikals Pus12" un "Valleta" un "Oši" pret "AGROK-Banāni". Svētdienas, 22.novembra mačā tikās 1.līgas komandas "Green Thunder" ar "Vidzemes Augstskolu".

1.līgā trešo kārtu uzsāka komandas "Valmiera/Cēsis" un "Valmiera Glass U-16/VBSS" kur abu komandu duelī ar rezultātu 58:73 jaunākajiem turnīra spēlētājiem piekāpās jaunieši no "Valmiera/Cēsis" , atnesot pirmo uzvaru komandai "Valmiera Glass U-16/VBSS". Sestdienas pirmajā spēlē tikās komandas "Byko-Lat" un "MR Auto", kurā ar rezultātu 85:67 uzvarēja pagājušā gada čempioni "Byko-Lat". Savstarpējā spēlē starp komandām "Green Thunder" un "Limbažu ceļi" salīdzinoši vieglu uzvaru guva "Limbažu ceļi" vienība, kas spēli noslēdz ar rezultātu 58:99 un turnīrā guva jau otro uzvaru. Vēl vienu spēli trešajā kārtā aizvadīja "Green Thunder", kura svētdienas mačā tikās ar "Vidzemes Augstskolu", kur spraigā spēles izskaņā padevās studentiem ar rezultātu 89:91.

Trešajā kārtā individuāli lielisku sniegumu parādīja "Vidzemes Augstskola" spēlētājs Jēkabs Paipa, kuram 30 punkti, 14 atlekušās bumbas un 7 rezultatīvas piespēles. Tāpat veiksmīgi trešo kārtu aizvadījuši: Klāvs Dubults (Valmiera Glass U-16/VBSS) ar 26 punktiem un 27 atlekušajām bumbām, Kristers Kukulis (Green Thunder) 19 punkti un 14 atlekušās bumbas, Raitis Kārklis (Limbažu ceļi) ar 24 punktiem, 9 atlekušajām bumbām un 6 rezultatīvām piespēlēm. Byko-Lat rindās veiksmīgi Ģirts Logins ar 20 punktiem un 8 atlekušām bumbām un Jānis Kliesmets 14punkti, 9 atlekušās bumbas un 10 rezultatīvas piespēles. 18 punktu un 10 atlekušo bumbu slieksni pārsniedza arī Edgars Kuks (MR Auto) un Jānis Krieviņš (Valmiera/Cēsis).  

35+ līgas ietvaros trešajā kārtā tika aizvadītas divas spēles, kur pirmās savā starpā tikās komandas "Veikals Pus12" un "Valleta". Abas komandas aizvadīja līdzīgu spēli un tikai pēdējā ceturtdaļā "Veikals Pus 12" nostiprināja rezultāta pārsvaru, noslēdzot spēli ar rezultātu 61:42. Tāpat spraigu spēli aizvadīja komandas "Oši" un "AGROK-Banāni", kur spēles uzvarētājs tika noskaidrots tikai pēdējās minūtēs. Veiksmīgāk spēli noslēdza "AGROK-Banāni", kas ar 2 punktu pārsvaru (53:55) noslēdza trešās kārtas spēles 35+līgā.

Individuāli veiksmīgākie 35+ līgas ietvaros bijuši: Ģirts Karlsons (Veikals Pus12) ar 22 punktiem, 10 atlekušajām bumbām un 5 rezultatīvām piespēlēm. Vēl trešajā kārtā labs sniegums Ingaram Veidem (Oši): 16 punkti, 15 atlekušās bumbas un 4 rezultatīvas piespēles. Mārtiņam Celmiņam (AGROK-Banāni) 18 punkti un 15 rezultatīvas piespēles. Veiksmīgākais "Valleta" rindās Ģirts Vēveris ar 8 punktiem, 12 atlekušajām bumbām un 4 rezultatīvām piespēlēm.  

Nākamās turnīra spēles paredzētas 5.decembrī Valmieras 5.vidusskolas zālē. Par jaunumiem un izmaiņām turnīrā aicinām sekot turnīra Facebook lapā : www.facebook.com/ValmierasPilsetasCempionats/ , kā arī sociālajā tīklā "Twitter".

Basketbola līdzjutēji tiek aicināti visas spēles vērot klātienē Valmieras 5.vidusskolā. Turnīra norisei iespējams sekot līdzi Valmieras plašsaziņas populārākajos ziņu portālos, kā arī basketbola kluba "Vidzemes Augstskola" mājaslapā, turnīra sadaļā (http://www.bkvia.lv/vpc).

No šī gada Valmieras Pilsētas čempionāta basketbolā spēlēm iespējams sekot līdzi arī Latvijas Basketbola Savienības galvenajā mājaslapā online sistēmā, līdzīgi kā lielākajās Latvijas basketbola līgās.

Turnīru organizē Basketbola klubs "Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass" sadarbībā ar Valmieras Pilsētas pašvaldību. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)