Banner 980x90

Vidzemes slimnīcā valsts 100.gadadienā piedzimuši seši mazuļi

Rīga, 20.nov., LETA. Latvijas 100.gadadienā, 18.novembrī, Vidzemes slimnīcā pasaulē nākuši seši bērni, aģentūru LETA informēja Valmieras novada pašvaldības pārstāve Liene Zālīte.

Šodien Valmieras domes priekšsēdētājs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei") un Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs sveica valmieriešu Rozīšu ģimeni, kurā 18.novembrī pasaulē nāca meitenīte Alise. Viņa ir Latvijas simtgadē pirmā dzimusī valmieriete.

Baiks simtgades pirmajai mazulītei dāvināja rokdarbnieces Tijas Frīdenbergas adītās zeķītes Latvijas karoga krāsās ar ieadītām latviešu spēka zīmēm. Tāpat meitenīte saņēma arī īpašu Frīdenbergas adītu cepurīti karmīnsarkanā krāsā ar ieadītu pilsētas nosaukumu un Latvijas simtgades zīmi. Rozīšu ģimenei tika dāvināts arī Valmieras jaunais kalendārs 2019.gadam.

"Piedzimt Latvijas simtgadē vienā no latviskākajām pilsētām valstī ir ļoti īpaši. Valmierieši gan aizvadītā gadsimta laikā, gan arī mūsdienās vienmēr ir bijuši savas valsts patrioti un augstā vērtē turējuši brīvību. Vēlu arī simtgades pirmajai valmierietei būt savas pilsētas un valsts patriotei, būt stiprai, drosmīgai un gudrai, rūpējoties kopā ar citiem nākamā gadsimta bērniem par viņiem uzticēto mantojumu - Latviju. Lai turpmāk 18.novembris jūsmājās divtik gaišs un priecīgs notikums, atzīmējot meitas dzimšanas dienu kopā ar Latviju," sveicot Alisi un viņas vecākus, vēlēja Baiks.

Vidzemes slimnīcā 18.novembrī piedzima seši bērniņi - piecas meitenes un zēns. Visiem simtgades bērniņiem pasniegti Kultūras ministrijas Latvijas simtgades biroja sarūpētie rakstaini cimdi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)