Banner 980x90

Vidzemes slimnīcā vairākiem pakalpojumiem beigušās valsts apmaksātās kvotas

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv

Arī SIA "Vidzemes slimnīca" uz vairākiem ambulatoriem diagnostiskās radioloģijas izmeklējumiem beigušās valsts apmaksātās kvotas.

Kā aģentūru LETA informēja slimnīcas ārstnieciskā direktore Inga Ozoliņa, visātrāk tās izsīkušas datortomogrāfijai, galvas un kakla asinsvadu doplerogrāfijai, elektroencefalogrāfijai, ultrasonogrāfijai (locītavām, vēdera dobumam, vairogdziedzerim) un ehokardiogrāfijai. Pieraksts uz šiem izmeklējumiem ir aizpildīts līdz gada beigām.

"Tomēr tas nenozīmē, ka kāds no izmeklējumiem vispār nav pieejams. Visus izmeklējumus piedāvājam veikt par maksu. Tāpat izmeklējums, iespējams, tiks piedāvāts arī tad, ja kāds atsakās no iepriekš veiktā pieraksta," norādīja Ozoliņa.

Viņa piebilda, ka valsts piešķirto kvotu laikā mazāk par piecām dienām jāgaida uz elektrokardiogrāfijas un mammogrāfijas izmeklējumu, apmēram divas nedēļas jāpagaida uz rentgena un augšējās endoskopijas izmeklējumu.

"Savukārt akūtos gadījumos, kā vienmēr, sniedzam neatliekamo medicīnisko palīdzību un veicam visus nepieciešamos diagnostiskos izmeklējumus," nobeigumā minēja Ozoliņa.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā uz ambulatorajiem izmeklējumiem, tajā skaitā radioloģiskajiem izmeklējumiem, pieraksts ir izveidots līdz gada beigām. Šos pakalpojumus saņems visi tie, kas ir pierakstījušies, kā arī tos vēl var saņemt ārkārtas gadījumos, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Viņa arī norādīja, ka tā saucamās kvotas slimnīca sadala pēc iespējas līdzvērtīgāk katru mēnesi, tomēr jau minētie neatliekamie gadījumi ir viens no iemesliem, kāpēc kvotu skaits samazinās un to nav iespējams plānot.

Līdzīga situācija ir arī Austrumu slimnīcā, kur uz atsevišķiem pakalpojumiem kvotas jau beigušās, bet uz pārējiem izveidojusies rinda līdz gada beigām.

Komentējot radušos situāciju, Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Māra Āboltiņa aģentūrai LETA norādīja, ka bez papildu līdzekļiem būtiskus uzlabojumus slimnīcu rindu jautājumā panākt neizdosies. Vienlaikus viņa iesaka apmeklēt interneta vietni "rindapiearsta.lv", kur iespējams atrast informāciju par tām veselības aprūpes iestādēm, kur pakalpojumu par valsts naudu var saņemt vēl šogad.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)