Banner 980x90

Vidzemes slimnīcā pieprasījums pēc izmeklējumiem un speciālistu konsultācijām pārsniedz piešķirto kvotu apjomu

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Lai līdz gada beigām nodrošinātu ambulatoro pakalpojumu pieejamību valsts apmaksāto kvotu ietvaros, Vidzemes slimnīcā tika plānots piešķirtā finansējuma izlietojums pa mēnešiem. Taču iedzīvotāju pieprasījums pēc izmeklējumiem un speciālistu konsultācijām diemžēl pārsniedz valsts piešķirto apjomu, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Valmieras pilsētas pašvaldībā.

Valsts apmaksātās kvotas drīzumā beigsies dienas stacionāra pakalpojumiem uroloģijā, ginekoloģijā un otolaringoloģijā pieaugšajiem. No ambulatoriem diagnostiskās radioloģijas izmeklējumiem kvotas visātrāk izsīkušas datortomogrāfijai – pieraksts ir pilns līdz gada beigām. Tāpat līdz gada beigām kvotu ietvaros vairs nevar veikt ultrasonogrāfijas (USG) vēdera dobumam un vairogdziedzerim. Līdz novembra vidum aizpildīts pieraksts uz USG locītavām un elektroencefalofgrāfijām. Savukārt līdz oktobra beigām pieraksts ir pilns uz ehokardiogrāfiju. Nedēļas laikā pieejams mamogrāfijas izmeklējums un ginekoloģiskā ultrasonogrāfija. 

Ar valsts piešķirto finansējumu nepietiek, lai apmierinātu arī pieprasījumu pēc vairāku speciālistu konsultācijām. Pieraksts pie urologa un pēdu aprūpes speciālista piepildīts līdz gada beigām, bet pie gastroenterologa – līdz novembra vidum, pie endokrinologa – līdz oktobra vidum, pie fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsta, traumatologa, pulmonologa un anesteziologa – līdz septembra vidum. Nedēļas laikā pieejams ginekologs, kardiologs, narkologs, psihiatrs un ķirurgs.

Izmeklējums vai speciālista konsultācija iespējama situācijā, ja kāds klients atsakās no iepriekš veiktā pieraksta. Saņemot vizītes atteikumu, reģistratūras darbinieces pēc saraksta apzvana citus klientus, kuri pieteikušos un aicina uz konsultāciju vai izmeklējumu.

Lai mazinātu rindas un saglabātu pakalpojuma pieejamības līmeni, Vidzemes slimnīca piedāvā izmantot maksas pakalpojumus. Tāpat Vidzemes slimnīca turpina attīstīt jaunus ambulatoros pakalpojumus.

Papildu informācija par pakalpojumiem un pieteikšanās Vidzemes slimnīcas poliklīnikā, zvanot pa tālruni 64202601, 64202603, vai elektroniski "www.vidzemesslimnica.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)