Banner 980x90

Vidzemes slimnīca: Pieprasījums pēc izmeklējumiem un speciālistiem pārsniedz valsts finansējumu

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Lai ar valsts apmaksātajām kvotām Vidzemes slimnīcā nodrošinātu ambulatoro pakalpojumu pieejamību līdz gada beigām, tika plānots piešķirtā finansējuma izlietojums pa mēnešiem, taču iedzīvotāju pieprasījums pēc izmeklējumiem un speciālistu konsultācijām pārsniedz valsts piešķirto finansējuma apjomu.

Kā aģentūru LETA informēja Vidzemes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila, valsts apmaksātās kvotas drīzumā beigsies dienas stacionāra pakalpojumiem uroloģijā, ginekoloģijā un otolaringoloģijā pieaugušajiem. No ambulatoriem diagnostiskās radioloģijas izmeklējumiem kvotas visātrāk izsīkušas datortomogrāfijai - pieraksts pilns līdz gada beigām.

Tāpat līdz gada beigām no kvotu līdzekļiem Vidzemes slimnīcā vairs nevar veikt ultrasonogrāfiju (USG) vēdera dobumam un vairogdziedzerim. Līdz novembra vidum aizpildīts pieraksts uz USG locītavām un elektroencefalofgrāfiju. Līdz oktobra beigām pilns pieraksts ir uz ehokardiogrāfiju. Nedēļas laikā pieejams mamogrāfijas izmeklējums un ginekoloģiskā ultrasonogrāfija.

Ar valsts piešķirto finansējumu nepietiek, lai apmierinātu arī pieprasījumu pēc vairāku speciālistu konsultācijām. Pieraksts pie urologa un pēdu aprūpes speciālista piepildīts līdz gada beigām, pie gastroenterologa - līdz novembra vidum, pie endokrinologa - līdz oktobra vidum, pie fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsta, traumatologa, pulmonologa un anesteziologa - līdz septembra vidum. Nedēļas laikā pieejams ginekologs, kardiologs, narkologs, psihiatrs un ķirurgs.

Gan minētos, gan pārējos izmeklējumus un speciālistu konsultācijas Vidzemes slimnīcā iespējams veikt par maksu. Tāpat izmeklējums iespējams arī situācijā, ja kāds atsakās no iepriekš veiktā pieraksta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)