Banner 980x90

Vidzemes slimnīca parakstījusi līgumu ar Nacionālo veselības dienestu

Vidzemes slimnīca bija viena no daudzajām reģionālajām slimnīcām, kura turpināja pārrunas ar Nacionālo veselības dienestu (NVD) un Veselības ministriju par piedāvātā līguma par ambulatoro pakalpojumu apjoma samazināšanas iemesliem, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē SIA "Vidzemes slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

"Mums sākotnēji piedāvāja", komentē Vidzemes slimnīcas valdes priekšēdētājs Uģis Muskovs, "parakstīt sociāli bezatbildīgu līgumu, jo par 30 tūkstošiem tika plānots samazināt valsts apmaksāto pakapojumu apjomu. Tas nākotnē nozīmētu, ka rindas uz daudziem izmeklējumiem un pakalpojumiem pagarinātos vēl par vienu vai diviem mēnešiem atkarībā no pakalpojuma veida. Bet jau martā pieraksts uz vairākiem izmeklējumiem un speciālistu konsultācijām Vidzemes slimnīcā bija slēgts līdz jūnijam! Ko slimam cilvēkam nozīmē vēl papildu viens vai divi mēneši gaidīšanas režīmā, varam tikai minēt."

Tagad Vidzemes slimnīca ir parakstījusi līgumu ar NVD par sekundāro ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un apmaksu 2016.gadā. 

Kā informēja Vidzemes slimnīcas Ekonomiskās analīzes un statistikas nodaļas p.i. Inga Mellupe-Bērziņa, NVD piedāvātais līgums ar grozījumiem paredz, ka kvotētos jeb valsts apmaksātus pakalpojumus šajā gadā Vidzemes slimnīca kopumā sniegs iepriekšējā gada līmenī. Ir izdevies nedaudz palielināt valsts apmaksāto pakalpojuma apjomu diagnostiskajiem izmeklējumiem, kas arvien biežāk kļūst nepieciešami neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļā, kur pēc palīdzības akūtās stadijās un ar dažādām traumām vēršas visa Vidzemes reģiona iedzīvotāji.

Lai mazinātu rindas un saglabātu pakalpojuma pieejamības līmeni, Vidzemes slimnīca piedāvā izmantot arī maksas pakalpojumus, jo valsts apmaksāto pakalpojumu apjoms diemžēl nav pilnībā pietiekams, lai apmierinātu iedzīvotāju pieprasījumu.

Vidzemes slimnīca turpina attīstīt jaunus ambulatoros pakalpojmus. Jau pieejama Holtera monitorēšana, drīzumā tiks piedāvāta manuālā terapija un fizikālās terapijas metode – triecienviļņu terapija. Ir pārskatīts arī laboratorijas pakalpojumu klāsts un samazināta maksa par laboratorijas analīzēm. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)