Banner 980x90

Vidzemes slimnīcā norisinājās māsu zinātniski pētnieciskā konference

Foto: valmiera.lv
Foto: valmiera.lv

Vidzemes slimnīcā māsu zinātniski pētnieciskās konferences ir tradīcija, kurai šoruden pienākusi jubilejas kārta. Slimnīcas 40.dzimšanas dienas pasākumu ietvaros trešdien, 25.novembrī, konference "Klīniskā prakse – māsu pētniecības pamats" notika jau desmito reizi. Uz to bija pulcējies patiešām kupls dalībnieku pulks, kurā ne tikai Vidzemes slimnīcā strādājošās māsas, bet arī kolēģes no ģimenes ārstu praksēm, skolām, pirmskolas izglītības iestādēm; māsas ne tikai no Valmieras, bet arī no Cēsīm un Salacgrīvas.

Atklājot konferenci Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs atgādināja seno gudrību – bagāts ir tas, kurš daudz zina, taču vēl bagātāks ir tas, kurš savās zināšanās dalās ar citiem – un novēlēja māsām kļūt arvien zināšanu bagātākām un palīdzēt citiem apgūt visu jauno, kas nepieciešams veselības nozarei un darbam slimnīcā. Slimnīcas galvenā māsa Antra Kupriša, atzīstot, ka dzīvi varam uztvert kā ceļojumu, kuru interesantu dara piedzīvojumi, aicināja māsām arī šo konferenci uztvert kā piedzīvojumu, kurā var gūt jaunas zināšanas un pieredzi.

Turpinot kādu citu tradīciju, konferences laikā tika sveiktas māsas, kas aizvadītajā mācību gadā mācījušās un paaugstinājušas savu kvalifikāciju. Apsveikumus saņēma Monta Muste (profesionālais bakalaura grāds veselības aprūpē, anestēzijas, intensīvās un neatliekamās māsas kvalifikācija), Santa Zīraka-Tūtere (profesionālais bakalaura grāds veselības aprūpē, internās aprūpes māsas kvalifikācija), Eva Vītola (profesionālais bakalaura grāds veselības aprūpē, internās aprūpes māsas kvalifikācija), Vineta Grabūna (pirmā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, neatliekamās medicīnas ārsta palīga kvalifikācija) un Ieva Zilpauša (pirmā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, neatliekamās medicīnas ārsta palīga kvalifikācija).

Konferences programma bija vispusīgi plaša, māsas prezentēja savus pētījumus un tajos gūtos secinājumus par ļoti dažādām tēmām, kas raksturīgas māsas ikdienai reģionālā slimnīcā. Sākot no "Sāpju vērtēšana NMP etapā" un "Varikozu vēnu ārstēšana un profilakse", beidzot ar "Aprūpes kvalitātes vērtējums pacientu skatījumā" un "Māsu ētikas principu ievērošana intensīvajā terapijā pie komā esošiem pacientiem".

Konferencē uzstājās arī vieslektori. Kompānijas "Hygeia" valdes locekle Dainida Lavendele prezentēja pētījumu par biocīdu aktīvajām vielām un to iedarbību uz apkārtējo vidi, bet Jānis Stūrmanis (sociālo zinātņu bakalaura grāds veselības zinātnēs) analizēja tēmu, kas saistīta ar bēgļu ienākšanu arī Latvijā – "Transkulturālās aprūpes aktualitāte Rīgā un Vidzemes reģionā".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)