Banner 980x90

Vidzemes Augstskola īstenos divus ERAF projektus vairāk nekā miljona eiro vērtībā

Valmiera, 21.sept., LETA. Vidzemes Augstskola līdz 2020.gada martam īsteno divus darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projektus, ar kopējo vērtību vairāk nekā viens miljons eiro, aģentūru LETA informēja augstskolas pārstāve Elīna Miezīte.

Projektu laikā tiks modernizētas deviņas esošās laboratorijas un izveidotas trīs jaunas, datu drošības, būvniecības un telpiskās pētniecības laboratorijas.

"Vidzemes Augstskolas zinātniskās infrastruktūras attīstīšana pētnieciskās un inovatīvās kapacitātes stiprināšanai" projekta mērķis ir stiprināt Vidzemes Augstskolas pētniecisko un inovatīvo kapacitāti, īstenojot starptautiski konkurētspējīgus pētniecības projektus un pakalpojumus, kas atbalsta Latvijas viedās specializācijas nozaru attīstību un tautsaimniecības produktivitātes celšanu reģionālā, nacionālā un starptautiskā līmenī.

"Vidzemes Augstskolas STEM studiju vides modernizācija" projekta īstenošanas rezultātā tiks paplašinātas augstskolas piedāvātās studiju iespējas zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātnes un matemātikas nozarēs. Tiks veicināta Vidzemes Augstskolas konkurētspēja un studējošo skaita pieaugums zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātnes un matemātikas studiju programmās, kas atbilst darba tirgus pieprasījumam, līdz ar to sekmējot absolventu nodarbinātību un valsts stratēģisko programmu īstenošanu.

"Vidzemes Augstskolas STEM studiju vides modernizācijas" projekta izmaksas ir 563 345 eiro, no kuriem 84 501 eiro ir valsts budžeta finansējums un 478 843 eiro ir ERAF finansējums.

Zinātniskās pētniecības projekts izmaksās 567 164 eiro, no kuriem 457 984 eiro ir ERAF finansējums, 80 822 Latvijas valsts budžeta finansējums un 28 358 eiro ir Vidzemes Augstskolas līdzfinansējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)