Banner 980x90

Vidzemē autovadītājs nepakļaujas likumsargu prasībām un nodara miesas bojājumus policistam

Rīga, 10.jūl., LETA. Aizvadītajā nedēļas nogalē Smiltenes un Mazsalacas novados reģistrēti divi gadījumi, kad personas nepakļāvās policijas vairākkārtējam prasībām apturēt automašīnu, sāka bēgšanu, turklāt vienā no gadījumiem nodarīti miesas bojājumus varas pārstāvim, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Bukša.

Smiltenes novada Grundzāles pagastā pamanīta automašīna "Mazda", kurai nebija uzstādīta aizmugurējā valsts numura zīme, un tās vadītājs izskatījās manāmi iereibis. Veicot transportlīdzekļa apturēšanu, vadītājs nepakļāvās policistu prasībai un sāka bēgšanu pa pļavām, iebrauca meliorācijas novadkanālā un, izkāpjot no mašīnas, slēpās turpat esošajos krūmos.

Pēc policijas veiktajām pārbaudēm konstatēts, ka vīrietis sēdies pie stūres 2,11 promiļu reibumā, kā arī braucis bez tiesībām. Papildus noskaidrots, ka automašīnas priekšā bija uzlikta valsts numura zīme no citas automašīnas. Pārkāpējs jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par braukšanu reibumā un bez jebkāda veida tiesībām.

Savukārt Mazsalacas novada Skaņkalnes pagastā kāds "Volkswagen Golf" vadītājs arī izrādīja nepakļaušanos policijas vairākkārtējām prasībām apstādināt transportlīdzekli. Aizturēšanas laikā persona izrādīja fizisku pretošanos un nodarīja pašvaldības policistam miesas bojājumus. Policists pēc notikušā vērsās medicīnas iestādē. Vēlāk konstatēts, ka vīrietis braucis ar transportlīdzekli, kam piestiprināta citas automašīnas valsts numura zīme.

Par notikušo sākts kriminālprocess par pretošanos varas pārstāvim, kā arī noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par nepakļaušanos atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)