Banner 980x90

Ventspilī notiekošajā Ziedu paklāju festivālā piedalīsies 28 floristu komandas

Rīga, 26.jūl., LETA. Ventspilī notiekošajā 18.Starptautiskajā Ziedu paklāju festivālā piedalīsies 28 floristu komandas, aģentūru LETA informēja festivāla rīkotāja pašvaldības uzņēmuma "Ventspils labiekārtošanas kombināts" pārstāve Dace Kalsere.

Pēc viņas stāstītā, šogad starptautiskajam ziedu paklāju festivālam aprit pilngadības gads, un par godu šai īpašajai svētku reizei svinības tiks papildinātas ar Latvijas simtgades motīvu, kas pēc ventspilnieku iniciatīvas veidoja arī festivāla devīzi "Latvija - zeme, kas zied!". Latvijas stāstus Ventspils pilsētas svētku laikā, Ostas promenādē savos paklājos audīs 28 floristu komandas no četrām dažādām valstīm.

Starptautisko ziedu paklāju festivālu plaši pārstāvēs 17 dažādu Latvijas pilsētu floristu komandas, kuru dalībnieki pārstāvēs Vecumniekus, Iecavu, Cēsis, Saldu, Naukšēnus, Ķekavu, Rūjienu, Sabili, Talsus, Jelgavu, Kaivi, Jūrmalu, Liepāju, Durbi, Rīgu, Vangažus un Ventspili. Pietiekami lielu atsaucību arī izrādījuši mūs lietuvieši, kuri festivālā pārstāvēs septiņas Lietuvas komandas no Klaipēdas, Paņevežiem, Viļņas, Jonišķiem un Možaiķiem. Krieviju pārstāvēs trīs komandas no Sanktpēterburgas un Gomeļas, bet tālākie festivāla viesi atceļos no Itālijas.

Festivāla devīze "Latvija - zeme, kas zied!" turpinās šā gada Latvijas valsts simtgades pasākumu ciklu, kas ietvers latviskās identitātes veicināšanu vietējā, reģionālā, nacionālā un arī starptautiskā līmenī, norāda Kalsere.

Viņa informēja, ka arī šogad katra komanda, kurā darbosies ne vairāk kā pieci cilvēki, tai norādītajā vietā, gatavos vienu ģeometriskas formas paklāju - kvadrātu ar kopējo platību 6,25 kvadrātmetriem. Dalībnieki darbu pie paklāju veidošanas sāks piektdien, 3.augustā plkst.9 Ostas promenādē, posmā no Spīķera līdz Pilskalnam, savukārt 4.augustā plkst.9 vērtēšanu sāks žūrija. No plkst.11 līdz 14 skatītāji par savu iemīļotāko ziedu paklāju varēs balsot ar akmentiņiem. Uzvarētāju apbalvošana notiks plkst.15 uz Ostas promenādes lielās svētku skatuves pie Spīķera.

Festivāla laikā izgatavotos ziedu paklājus vērtēs žūrijas komisija Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka Didža Ošenieka vadībā. Žūrijas komisijas locekļi būs no Rīgas, Ventspils, Itālijas.

Pērn festivālā piedalījās 32 komandas, no kurām pieaugušo grupā konkursā piedalījās pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Polijas un Itālijas komandai arī pievienojies dalībnieks no Rumānijas, tostarp bērnu un jauniešu grupā ziedu paklājus veidoja piecas komandas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)