Banner 980x90

Vējonis: Latvijas nākotnei un tālākai izaugsmei ir nepieciešami veseli un darbspējīgi iedzīvotāji

Raimonds Vējonis/ Foto: Toms Kalniņš/ Prezidenta preses dienests
Raimonds Vējonis/ Foto: Toms Kalniņš/ Prezidenta preses dienests
Latvijas nākotnei un tālākai izaugsmei ir nepieciešami veseli un darbspējīgi iedzīvotāji, trešdien, 28.septembrī, atklājot Latvijas Bankas konferenci "Reformas - konkurētspējas un izaugsmes atslēga", sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Attīstītas un demokrātiskas valsts pastāvēšanas pamats ir cilvēks - cilvēks, kas ar savu darbu veido valsti. Plaukstošu labklājības valsti raksturo vesela un izglītota nācija. Tāpēc šodien vēlos īpaši uzvērt - mūsu valsts ir mūsu cilvēki un mūsu cilvēki ir mūsu valsts. Kopš neatkarības atgūšanas esam sasnieguši nozīmīgus panākumus daudzās jomā, tomēr ir nozares, kurās, izvērtējot paveikto un darba procesu, mēs vēlētos redzēt vairāk - konkrētākus ieguvumus, labākus rezultātus, lielāku izaugsmi. Mums ir pietiekami daudz jomu, par kurām kāds teiks, ka reformas ir tikušas īstenotas, bet es atbildēšu, ka daudz kas diemžēl ir palicis tikai uz papīra," sacīja Vējonis.

Viņš arī uzsvēra, ka tam iemesls ir jāmeklē mūsos pašos - vai mēs vienmēr esam bijuši konsekventi un mērķtiecīgi pieņemto lēmumu un reformu īstenošanā.

"Valstij ir jādod vienādas starta pozīcijas un vienādas iespējas visiem, tas būtu godīgi. Tādu valsti cilvēki atbalstītu, tāda valsts liktu justies atbildīgiem un lepniem," pauda Vējonis.

Viņš piebilda, ka par šīs valdības darba prioritātēm izvirzījis reformas izglītībā un veselībā. "Valdība darbu pie pārmaiņām veselības un izglītības jomā ir sākusi, un tas tikpat nopietni, mērķtiecīgi un atbildīgi ir jāpabeidz. Kvalitatīvu rezultātu sagaida visa Latvijas sabiedrība un katrs mūsu valsts iedzīvotājs. Jāveido optimāls veselības aprūpes piedāvājums, atrodot tam atbilstošu finansējumu. Reformām veselības nozarē ir jābūt pabeigtām nākamā gada laikā, lai no 2018.gada kvalitatīva veselības aprūpe būtu pieejama ikvienam Latvijas cilvēkam. Latvijas nākotnei un tālākai izaugsmei ir nepieciešami veseli un darbspējīgi iedzīvotāji," teica Valsts prezidents.

Tāpat Vējonis atzīmēja, ka ikvienas reformas īstenošanai ir nepieciešami resursi - gan inovatīva domāšana, gan spēja saredzēt un formulēt ilgtermiņa attīstības mērķus, gan arī nauda. "Mūsdienu moderno tehnoloģiju laikmetā ir iespējami plaši ir jāizmanto digitālās tehnoloģijas un e-risinājumu sniegtās iespējas, tikai tādējādi mums visiem būs iespēja turpmāk veidot modernu, konkurētspējīgu un attīstītu tautsaimniecību," viņš sacīja.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Latvijas Banka šodien rīko ikgadējo tautsaimniecības konferenci, kura šoreiz veltīta reformām veselības aprūpes un izglītības nozarē. Konferencē "Reformas - konkurētspējas un izaugsmes atslēga" Latvijas Bankas ekonomisti kopā ar politikas lēmumu pieņēmējiem un nozares ekspertiem meklēs risinājumus, kā uzlabot kvalitāti un efektivizēt līdzekļu izlietojumu veselības aprūpē un izglītības sistēmā, tādējādi dodot perspektīvu Latvijas uzņēmumu attīstībai, investīciju piesaistei un tautsaimniecības konkurētspējai kopumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)