Banner 980x90

Valtera debijā "Valmiera/ORDO" uzņems "Liepāja/Triobet"

Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
 Rītvakar, 25. februārī plkst.18.30 "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas spēlē "Valmiera/ORDO" (14-8) savā laukumā uzņems turnīra tabulā sestajā vietā esošo "Liepāja/Triobet" (10-12). Valmieriešu rindās debitēs komandas nesenais papildinājums - pieredzējušais saspēles vadītājs Kristaps Valters.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē "Basketbola kluba Valmiera" Sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska, abas komandas, kuru savstarpējās tikšanās allaž izraisījušas lielu skatītāju interesi, pirms rītvakar gaidāmās cīņās atrodas labā noskaņojumā. Tāpat kā "Valmiera/ORDO", arī "Liepāja/Triobet" šonedēļ izdevās iekļūt "Triobet" Baltijas Basketbola līgas ceturtdaļfinālā, divu spēļu summā pārliecinoši pārspējot FIBA Eirokausā startējošo igauņu "TLU/Kalev" (92:75 un 86:73).

Uvja Helmaņa vadītā komanda "OlyBet" LBL bija izcīnījusi astoņas uzvaras pēc kārtas, bet šī sērija pārtrūka 15.februārī, kad mājas spēlē tika atzīts turnīra tabulas vicelīderu "VEF Rīga" pārākums (90:95). Pēc saspringtā cīņā piedzīvotā zaudējuma valmieriešiem 18.februārī izdevās reabilitēties, kad izbraukumā ar rezultātu 97:79 pārliecinoši tika pārspēta "Ogre/Kumho Tyre". Ar bilanci 14 uzvaras un 8 zaudējumi valmierieši "OlyBet" LBL turnīra tabulā nostabilizējušies trešajā vietā. Līdz regulārās sezonas noslēgumam "Valmiera/ORDO" atlikušas 10 cīņas.

Agra Galvanovska trenētā "Liepāja/Triobet" pēdējās piecās "OlyBet" LBL cīņās izcīnījusi trīs uzvaras, kas ļāvis liepājniekiem pēc ilgāka pārtraukuma sasniegt play-off zonu. Pēdējā uzvara izcīnīta 18.februārī, kad izbraukuma spēlē ar rezultātu 95:81 pārliecinoši tika pārspēta "Jūrmala/Fēnikss". "Liepāja/Triobet" ar bilanci 10 uzvaras un 12 zaudējumi turnīra tabulā šobrīd ieņem sesto pozīciju. Līdz regulārās sezonas noslēgumam arī liepājniekiem atlikušas 10 cīņas, no kurām divas gaidāmas pret nosacītajām "OlyBet" LBL pastarītēm ("LU" un "Valka/Valga"), bet sešas no tām paredzētas pret liepājnieku tiešajiem konkurentiem uz iekļūšanu play-off spēlēs, kā arī pa vienai cīņai ar abām turnīra pašreizējām līdervienībām (BK "Ventspils" un "VEF Rīga").

"Valmiera/ORDO" komandas rezultatīvākais spēlētājs "OlyBet" LBL turnīrā ir Jānis Kaufmanis, kurš vidēji spēlē izceļas ar 15.0 punktiem. Līgas precīzākais tālmetienu izpildītājs Mārtiņš Laksa pievieno 14.3 punktus spēlē, bet labākais cīnītājs zem groziem ir Ervīns Jonāts, kurš vidēji spēlē papildus 8.3 gūtajiem punktiem izcīna 7.0 atlēkušās bumbas. Komandas kapteinis Artūrs Bērziņš vidēji spēlē gūst 12.9 punktus un 5.7 atlēkušās bumbas, bet amerikāņu saspēles vadītājs Damjērs Pits izceļas ar vidēji 13.8 punktiem un 5.3 rezultatīvām piespēlēm.

"Liepāja/Triobet" komandas rezultatīvākais spēlētājs ir amerikāņu leģionārs Malkolms Grifins, kurš vidēji spēlē izceļas ar 16.1 punktu un 7.5 rezultatīvām piespēlēm. 2012./2013.gada LBL bronzas medaļas ieguvējs valmieriešu sastāvā Artjoms Butjankovs vidēji spēlē izceļas ar 14.6 punktiem un 7.2 atlēkušajām bumbām, bet aizsargs Artūrs Ausējs komandas panākumos pievieno 11.9 punktus un 2.7 rezultatīvas piespēles.

Abu komandu attiecībām ir sena vēsture. Kopš 1992./1993.gada sezonas ar dažu sezonu pārtraukumiem rītdienas pretinieces savā starpā ir tikušās 106 reizes un  šobrīd savstarpējo spēļu bilance 57-48 ir par labu liepājniekiem. Šosezon abas komandas tikušās divas reizes, panākumus dalot uz pusēm. Pirmajā abu komandu tikšanās Liepājā mājinieki uzvarēja ar rezultātu 69:67. Tajā spēlē mājiniekiem ar 14 punktiem rezultatīvākais bija Artūrs Ausējs, bet viesu komandas sastāvā Jānis Kaufmanis izcēlās ar 17 gūtajiem punktiem. Pašā 2016.gada izskaņā valmieriešiem savā laukumā izdevās revanšēties, aizraujošā cīņā pārspējot viesus ar rezultātu 86:84. "Liepāja/Triobet" sastāvā tovakar rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Malkolms Grifins, bet "Valmiera/ORDO" sastāvā ar 15 punktiem izcēlās Artūrs Bērziņš. Salīdzinot ar abu komandu pēdējo tikšanos, sastāvos ir notikušas vairākas izmaiņas. Liepājnieku sastāvā vairs nav pērnās sezonas "Valmiera/ORDO" centra Dāvja Rozīša (pārcēlies uz "Barons kvartāls") un amerikāņu saspēles vadītāja Latīfa Makmulana (devies uz Turcijas otro līgu). Valmieriešu komandas sastāvā vairs nav Akseļa Vairoga, bet klāt nācis amerikāņu aizsargs Eštons Mičels un pēdējais komandas papildinājums - saspēles vadītājs Kristaps Valters.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)