Banner 980x90

Valsts policija kopā ar Valmieras skolēniem dosies gaismas un tumsas rotaļās

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde sadarbībā ar Valmieras 5.vidusskolas Policijas klases, Valmieras Viestura vidusskolas Teātra klases audzēkņiem un citiem brīvprātīgajiem jauniešiem ceturtdien, 12.janvārī, plkst.16.00 Valmieras pilsētas ielās dosies gaismas un tumsas rotaļās ar apģērbu dizaineru Kaspara Blūma–Blūmaņa, kurš plašāk pazīstams kā Kašers, un Janas Kokinas atstarojošajiem tērpiem. Rotaļas notiks Rīgas ielas un Cēsu ielas apkārtnē.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Vineta Zēģele, izmantojot pilsētvides elementus, tumsas un gaismas rotaļu Valmieras pilsētas ielās radīs Valmieras 5.vidusskolas Policijas klases un Valmieras Viestura vidusskolas Teātra klases audzēkņi, kuri, tāpat kā citi jaunieši, nelabprāt velk lielveikalos nopērkamās parastās atstarojošās vestes. Kā saka pats tērpu dizainers Kašers: "Pirmkārt, tu vari izskatīties stilīgi un moderni, un mūsdienīgi. Tajā pašā laikā savienojot to ar drošību."

Atstarojošo tērpu demonstrēšanu Valmieras pilsētas iedzīvotājiem bildēs un video iemūžinās Valmieras novada fonda brīvprātīgā darba veicēja Emīlija no Vācijas, kuras aizraušanās ir fotografēšana un video. Ja arī citi aktīvie Valmieras pilsētas fotogrāfi vēlas pieņemt izaicinājumu un noķert īpašus foto mirkļus gaismas un tumsas spēlē, aicinām pievienoties jauniešu grupai.

Agrās rīta stundas un vakari vēl aizvien ir tumši un gājēji dažkārt aizmirst vai pat nevēlas lietot apģērbā atstarojošus elementus vai uzvilkt atstarojošo vesti, līdz ar to apģērba kolekcijas vadmotīvs ir origami putns, kas simbolizē kustības brīvību. Dizaineri Kašers un Jana Kokina tērpus rādījuši tā, lai tie gan pievērstu uzmanību, gan arī cilvēki varētu smelties idejas un spētu atstarojošas detaļas iekļaut savā ikdienas apģērbā, tādējādi domājot arī par savu drošību.

Atstarojošos tērpos ģērbtie jaunieši arī uzrunās iedzīvotājus un dāvinās atstarojošās vestes Valmieras autoostas tuvumā, jo dažkārt tieši šie cilvēki, izkāpjot autobusa pieturās, pēc tam mēro vēl tālu ceļu, lai nokļūtu mājās. Visbiežāk šie ceļa posmi ir neapgaismoti. Neredzamie gājēji joprojām ir liela problēma uz Latvijas autoceļiem, lai gan pēdējos gados ir veiktas vairākas kampaņas, izglītojot sabiedrību par drošību uz ceļa.

Kašera un Janas Kokinas atstarojošo apģērbu kolekcija tapusi par Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroja līdzekļiem sadarbībā ar Valsts policiju. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)