Banner 980x90

Valmiermuižā ieskandinās Ziemas saulgriežus

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 10.decembrī, no plkst.11.00 Valmiermuižas klēts pagalmā notiks Ziemas saulgriežu ieskandināšanas pašakums, pilsētas informācijas portalu Valmiera24.lv informē Valmiermuižas kultūras biedrība. 

No plkst.11.00 līdz plkst.15.00 būs brangas svinības un tirdziņš "Ar Gardu muti Valmiermuižā", kur būs iegādājami mājražotāju gardumi un amatnieku labumi. Savukārt sestdien, 17.decembrī plkst.19.00 Valmiermuižas klēts viesistabu pieskandinās Ziemas saulgriežu tradīciju vakars ar folkloras draugu kopu "Skandinieki", kas mācīs, kā svētki svinami īsteni latviskās noskaņās.

Mājražotāju un amatnieku labumu tirdziņš "Ar Gardu muti Valmiermuižā"
Ziemas saulgriežiem jāsāk gatavoties jau laikus, tamdēļ Valmiermuižas saime savā pagalmā būs saaicinājusi kuplu skaitu tirgotāju no tuvākas un tālākas apkaimes. Būs gan dažnedažādi labumi svētku galdam, gan izmeklēti meistaru darinājumi, ar ko piepildīt Ziemassvētku dāvanu maisu – ar rūpību darināti vilnas cimdi un zeķes, rotaslietas ar latvju rakstu zīmēm, rotaļļietas pašiem mazākajiem un vēl daudz citu skaistumlietu. Ciemos brauks arī pavārs Ritvars Toms Logins, kurš garšu meistarklasē #zemesgarša stāstīs un rādīs, ko neierastu var pagatavot no Latvijā audzētu vistu olām.

Tirgotāji aicināti pieteikties tirdziņam līdz trešdienai, 7.decembrim, rakstot uz e-pastu info@gardumuti.lv vai zvanot pa tālruni 27337798.

Tāpat Ziemas saulgriežu ieskandināšanas pasākumā varēs dažādos veidos ielūkoties nākotnē un uzzināt, vai būs lemts precēties, tikt pie lielas laimes, karstas vasaras vai neizmērojamām bagātībām. Būs arī iespēja iemēģināt roku dažādos amatos, darinot pastalas, veidojot spēka zīmes no koka, lejot sveces, gatavojot eglīšu rotājumus un dekorējot kraukšķīgos pēperkokus. Netrūks arī lustēšanās, rotaļas un dziesmas. Valmiermuižas pagalmu pieskandinās Jērcēnu folkloras kopa "Mežābele", kas mācīs, kā tad īsti šie svētki sagaidāmi. Būs arī zirgu izjādes Valmiermuižas pils parkā.

Ieeja bez maksas.

Tāpat, tuvojoties svētkiem, visi latviešu tradīciju mīļotāji un lolotāji būs aicināti jautrā gaisotnē pavadīt 17.decembra vakaru kopā ar folkloras draugu kopu "Skandinieki". No plkst.19.00 līdz plkst.22.00 varēs no sirds izdancoties, izdziedāties, nobaudīt ziemīgas garšas un izprast latviešu tradīcijas. Ielūgumu cena: 7 eiro, tos var iegādāt "Biļešu Paradīze" kasēs un Valmiermuižas klētī līdzās alus darītavai, Dzirnavu ielā 2. Galdiņu rezervāciju iespējams veikt Valmiermuižas klētī līdzās alus darītavai vai pa tālruni 2026426.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)