Banner 980x90

Valmiermuižā daudzinās Meteņdienu 

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Sestdien, 4 februārī, no plkst.11.00 līdz 15.00, sagaidot pirmās pavasara vēsmas, ar jestrām izdarībām, Valmiermuižas klēts pagalmā sabrauks kupls tirgotāju pulks, vedot līdzi gardākos labumus un amatniecības meistardarbus svinībām un tirdziņam "Ar Gardu muti Valmiermuižā", pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Burtnieku novada pašvaldībā.

Meteņi ir ciemos braukšanas laiks, kuros pieņemts ierasties arī bez aicinājuma, tamdēļ Valmiermuižas saime godam uzņems ikkatru viesi, dodot garšot jaunbrūvējumus, iesaistot dažādās tradīciju darbnīcās, kā arī gatavojot īpašu Meteņdienas mielastu.

Mājražotāju un amatnieku labumu tirdziņš

Valmiermuižas klēts pagalmā sabrauks tirgotāji no visas Latvijas un pat no kaimiņvalstīm. Līdzi tie vedīs dažnedažādus gardumus - kūpinājumus, maizi, sieru, medu un citus labumus, ko celt galdā Meteņdienas mielastā. Būs dažādi amatnieku meistardarbi, kas ar lielu rūpību izgatavoti garajos ziemas vakaros - cepures, cimdi, kalumi, pinumi un citi darinājumi. Šajās svinībās viesosies arī garšu meistarklases #zemesgarša šefpavārs Ingmārs Ladigs (restorāna "Ostas skati" šefpavārs), kurš galdā cels neierastas garšu kombinācijas no citkārt tik zināmā plūmju kompota.

Latvisko Meteņdienas tradīciju izzināšana

Svētku gaisotni radīs Valkas folkloras kopa "Nāburgi", kas ar jestrām dziesmām, rotaļām un muzicēšanu palīdzēs izzināt, kā Meteņdiena svinama. Būs arī tradīciju darbnīcas - lupatu deķu aušana, skaņu rīku darināšana un pērļošanas māksla. Nevieni gadskārtu svētki nav iedomājami bez Valmiermuižas staļļa saimes, kas izvizina zirgu mugurās kā lielus, tā mazus.

"Valmiermuižas alus" jaunbrūvējumu un Meteņdienas gardumu baudīšana

Valmiermuižas alus darītava baudīšanai un vērtēšanai izrādīs jauno proves Vasaras alu No.6, savukārt garškopju kustība "Gardu muti" cels galdā rabarberu zeltera provi No.2. Izsalkušie varēs mieloties ar alus virtuvē tapušajiem Meteņdienas gardumiem - kviešu un miežu plāceņiem, kas pildīti ar smeķīgu cūkgaļu.

Jaunumi Valmiermuižas alus virtuvē

Lai paslēptos no tirdziņa burzmas un ieturētu brangāku maltīti, viesi aicināti izbaudīt un novērtēt jauno Valmiermuižas alus virtuves konceptu. Latvisku garšu meistars, šefpavārs Dzintars Kristovskis, izmantojot Latvijas zemē un gadalaikos sakņotas garšas, turpina kopt tradīcijas, radot mūsdienīgu garšu piedzīvojumus uz šķīvja.

Ieeja bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)