Banner 980x90

Valmierietis veidos īpašu reģistru ar informāciju par barikāžu dalībniekiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Ilustratīvs foto/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Daudzi no barikāžu laika dalībniekiem par piedalīšanos Latvijas neatkarības aizstāvēšanā tika apbalvoti ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi. Taču daudzi cilvēki, kuri aizstāvēja Latvijas brīvību, vēl aizvien nav apzināti, tāpēc valmierietis Jānis Kalnačs brīvprātīgi uzņēmies īpaša reģistra izveidošanu, kurā būtu apkopota informācija par visiem tiem valmieriešiem, kuri piedalījušies barikādēs, bet kuri nezināmu iemeslu dēļ oficiāli nav piefiksēti kā barikāžu dalībnieki.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Justīne Deičmane, iedzīvotāji no otrdienas, 3.maija aicināti sazināties ar Jāni Kalnaču pa tālruni 26426840 vai e-pastu j_kalnacs@inbox.lv, tādējādi sniedzot nozīmīgu artavu neaizstājamu vēstures liecību radīšanā.

Pirms 25 gadiem, 1991.gadā, no 13. līdz 27.janvārim Rīgā notika atjaunotās neatkarīgās Latvijas aizsardzības pasākumi, kas tiek apzīmēti kā "Barikāžu laiks". Pēc Padomju Savienības karaspēka uzbrukuma Viļņas televīzijas torņa aizstāvjiem Rīgā nozīmīgu ēku aizsardzībai tika organizēta smagsvara tehnika no lauku saimniecībām un mazpilsētām. Galvenie aizsargājamie objekti bija Radio nams Doma laukumā, Latvijas Republikas (LR) Augstākās padomes un LR Ministru padomes ēkas, Radio un televīzijas centrs Zaķusalā, Telefona un telegrāfa centrāle. Rīgas vecpilsētā būvēja aizsardzības sienas no betona bluķiem un baļķiem. Cilvēki gatavojās Padomju Savienības iespējamam uzbrukumam.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)