Banner 980x90

Valmieriešus konsultēs par mirdzaritmiju un insulta profilaksi

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Atzīmējot Pasaules Insulta dienu, 30.oktobrī, no plkst.16.00 līdz plkst.19.00 Valmieras iedzīvotāji un viesi tiek aicināti uz bez maksas informatīvu pasākumu par insulta profilaksi, kura ietvaros būs iespēja noteikt mirdzartmijas risku, veikt asinsspiediena un pulsa mērījumus, saņemt informatīvos materiālus un konsultācijas. Pasākums norisināsies tirdzniecības centra "Valleta", 3.stāvā (Rīgas ielā 4, Valmiera).

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja akcijas organizatori, mirdzaritmija ir viens no izplatītākajiem sirds ritma traucējumiem, kas neārstēta, līdz pat četrām reizēm palielina insulta risku pacientiem. Mirdzaritmija ir neritmiska, ātra sirdsdarbība, kuru var sajust arī bez papildus pulsa vai spiediena kontroles. Taču ir pacienti, kuriem šī aritmija var noritēt bez sūdzībām ilgu laiku, un pirmā sūdzība, diemžēl, var būt pēkšņa paralīze. Tāpēc pacientiem, īpaši pēc 60 gadu vecuma, būtu vēlams taustīt un skaitīt sev pulsu un, konstatējot neritmisku un ātru pulsu (virs 100 reizēm minūtē), nepieciešams vērsties pie ģimenes ārsta pēc palīdzības.

Inese Mauriņa, pacientu biedrības "ParSirdi.lv" vadītāja: "Insults ir viena no tām slimībām, kuru daudzos gadījumos iespējams novērst, savlaicīgi veicot profilaktiskus pasākumus, kā arī diagnosticējot insulta izraisošus riskus un uzsākot atbilstošu ārstēšanu. Tāpēc jāseko līdzi pulsam un asisnsspiedienam, jāmēra holesterīns un jānosaka citi sirds veselības rādītāji. Ja cilvēkam jau ir diagnosticēta kāda kardioloģiska saslimšana, piemēram, mirdzaritmija, ir ļoti svarīgi, konsultējoties ar ārstu, uzsākt atbilstošu ārstēšanos, lai novērstu slimības komplikācijas un sekas. Tāpēc aicinām iedzīvotājus uz informatīvo pēcpusdienu, kur būs iespēja gan noteikt mirdzaritmijas un insulta risku, kā arī uzdot speciālistiem interesējošus jautājumus." 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)