Banner 980x90

Valmieras vasaras teātra festivālā nedēļas nogalē varēs noskatīties deviņas izrādes

Rīga, 30.jūl., LETA. Valmieras vasaras teātra festivālā no 2. līdz 4.augustam varēs noskatīties deviņas izrādes, no tām septiņas būs pirmizrādes, aģentūru LETA informēja festivāla organizatoru pārstāve Liena Kreišmane.

Septiņi režisori no Latvijas, Austrālijas un Igaunijas jau teju trīs nedēļas strādā Valmierā, lai radītu izrādes un notikumu, kas ļaus dalīties sajūtas un vedinās domāt, brīnīties, redzēt, just, būt kopā un baudīt, stāstīja Kreišmane.

Festivālam sagatavota arī bagātīga paralēlā programma - Latvijas Laikmetīgās mākslas centra mākslinieku meistardarbnīcas, RIGA IFF brīvdabas kino vakari, festivāla Pop-up radio studija.

Izrādes norisināsies brīvā atmosfērā, dažādas vietās pilsētvidē - mazdārziņā, zem tilta, angārā, braucošā autobusā un kur tikai vēl nē. Festivāla devīze - "Dzīvā pilsēta". Iestudējumu radīšanas procesā režisori uz pilsētu skatījušies kā dzīvu organismu. Festivāla programmas direktors Jānis Znotiņš uzskata, ka tas bērnos var veicināt empātiju un cieņu pret vietu, kurā dzīvo.

Horeogrāfe Liene Grava iestudējusi kustību izrādi "Pusotrs", kas ir dinamisks stāsts par diviem dvīņiem, kuri visas lietas darījuši kopā līdz dienai, kad vienam no viņiem radās jautājums - "Kas es esmu?" Izrāde paredzēta skatītājiem no piecu gadu vecuma.

Režisors Toms Treinis iestudējis garāžas izmēra izrādi "Pagalms atdzīvojas", kur pagalmā dzīvojošo draugu satikšanās pārtaps neparastā piedzīvojumā, jo lietas pēkšņi sāks atdzīvoties. Izrāde paredzēta skatītājiem no piecu gadu vecuma.

Paulas Pļavnieces zinātniskās īstenības piedzīvojums "Stacija Nezinkaskuriens" aicinās atklāt un pētīt slepeno aģentu dzīvi.

Festivālā darbojas arī divi teātra trupas "Kvadrifrons" režisori. Reinis Boters izrādē "B_Ž_S" aicina uz tikšanos ar šausmīgiem elementiem. Izrāde paredzēta skatītājiem no septiņu gadu vecuma.

Režisors Klāvs Mellis kādā no Valmieras mazdārziņiem stāstīs stāstu par Inesi, Kārli, Anci, Jāni, diviem zirgiem, vienu mašīnu un visiem ceļiem, kas ved uz nekurieni - izrādē "Mūžīgā izlaušanās". Izrāde paredzēta skatītājiem no 12 gadu vecuma.

Režisore no Austrālijas Džesika Vilsone iestudējusi izrādi braucošā autobusā "Unwanted", aicinot uz satikšanos ar pilsētu un sevi. Savukārt kustību izrāde "Tools to rule", producenti "United dancers of Zuga" no Igaunijas, būs par noteikumiem un to vietu dzīvē. Abas izrādes paredzētas skatītājiem no piecu gadu vecuma.

Tāpat festivālā tiks izrādīta jauno horeogrāfu īsformātu darbu sērija "Ārējais klimats/Iekšējais laiks", ko iesaka skatītājiem no 12 gadu vecuma un Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktiera mākslas ceturtā kursa studentu iestudējums Roberta Askinsa melnajai komēdijai "Nelabā roka". Izrāde paredzēta skatītājiem no 16 gadu vecuma.

Festivāla centrs šogad atradīsies Vecpuišu parkā, L. Paeglas ielā 10, to būs iekārtojuši biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas "RISEBA" rīkotās arhitektu vasaras skolas "FestivaL’and 2.0" dalībnieki, izveidojot dažādus pilsētvides objektus bērniem. Visu festivāla laiku šī būs īstā vieta, kur ļauties gastronomiskiem piedzīvojumiem - garšīgi paēst. Te norisināsies arī brīvdabas kino vakari, mākslinieku meistardarbnīcas, sarunas Pop up radio studijā un atradīsies festivāla informācijas punkts, stāstīja Kreišmane.

Festivāla apmeklētāju ērtībai šogad izstrādāta mobilā lietotne. Ar tās palīdzību iespējams izveidot savu plānu visām trim festivāla dienām, nepalaižot garām neko no plašā piedāvājuma. Lietotni iespējams lejupielādēt App Store un Google Play veikalos, meklējot pēc atslēgas vārdiem "Valmieras vasaras teātra festivāls ’19".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)