Banner 980x90

Valmieras vārdā nosaukta jauna dāliju šķirne

Rīga, 27.aug., LETA. Dāliju audzētāja un selekcionāre Rita Zaļā Valmieras 735.dzimšanas dienas gadā sagatavojusi īpašu dāvanu - izveidojusi jaunu dāliju šķirni, kas nosaukta Valmieras vārdā -, aģentūru LETA informēja pilsētas kultūras centra sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Tarbuna.

Zaļā līdz šim selekcionējusi gandrīz 100 dāliju šķirnes, vairākas no tām nosauktas pilsētu vārdā. Sveicot Valmieru dzimšanas dienā, radīta jauna dāliju šķirne, ko klātienē varēs apskatīt un novērtēt 3.septembrī plkst.13 Valmieras kultūras centrā.

Savukārt 3.septembrī un 4.septembrī būs apskatāma dāliju izstāde, kurā varēs aplūkot gan Zaļās selekcionētās dāliju šķirnes, tai skaitā Valmieras un citu pilsētu vārdā nosauktās dālijas, kā arī Maijas Breikšas dāliju kolekciju.

Zaļā kopš 2008.gada ar panākumiem piedalās starptautiskā Parīzes Ziedu parka dāliju konkursā, sešas reizes saņemot apbalvojumu par jaunizveidotām dāliju šķirnēm, savukārt dāliju audzētājas un kolekcionāres Breikšas dāliju kolekcijā ir dālijas no visas pasaules.

Dāliju izstādes apmeklējums bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)