Banner 980x90

Valmieras Tūrisma informācijas centrā stāstīs par Valmieras vēsturi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Otrdien, 28.februārī, plkst.18.30 Valmieras Tūrisma informācijas centra telpās (Rīgas ielā 10) norisināsies šī gada pirmais stāstu vakars. Apmeklētāji aicināti iepazīt sniegotās Valmieras noslēpumus caur fotoobjektīva aci vēsturiskās un maz zināmās fotogrāfijās. Aizraujošus stāstus par Valmieru caur melnbaltajām fotogrāfijām atklās Valmieras muzeja vēsturniece Ingrīda Zīriņa.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Valmieras Tūrisma informācijas centra tūrisma projektu vadītāja Aiga Akmentiņa, stāstu vakarā būs iespēja ieraudzīt Valmieru dažādos laika griežos un notikumos, aptverot Valmieras vēsturi 100 gados.

Klātesošajiem būs iespēja aizceļot laikā uz 1911.gadu, kad tikusi būvēta šaursliežu dzelzceļa līnija. Ne mazums liecību ir par Dzirnavu ezeriņa slidotavu, kas 1900.gadu sākumā bijusi iecienīta satikšanās vieta, un slidošanas sezonas atklāšana bijusi otrs nozīmīgākais un gaidītākais pasākums pēc Simjūda tirgus.

Fotogrāfijās būs iespēja redzēt, cik grezna izskatījusies Rīgas iela Valmierā, svinot Romanovu dinastijas 300 gadu jubileju. Tāpat vēsturiskajos kadros iemūžināts arī latviešu strēlnieku bataljons un pilsētas kapličas.

Dalība Ceļotāju stāstu vakarā ir bez maksas. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, interesenti aicināti pieteikties savlaicīgi, rakstot e-pastu uz: tic@valmiera.lv, ierodoties Valmieras Tūrisma informācijas centrā vai, zvanot pa tālruni: 64207177.

Informācija par turpmāko Ceļotāju stāstu vakaru tēmām lasāma visit.valmiera.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)