Banner 980x90

Valmieras tirgū neierasti ātri sāk pārdot pirmās kļavu sulas

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Turpinoties ziemas sezonai neraksturīgi siltiem laika apstākļiem, Valmieras tirgū sākusies kļavu sulu pārdošana, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv novēroja Valmieras tirgū.

Trešdien, 10.februārī, kļavu sulas Valmieras tirgū var iegādāties pie viena tirgošanās stenda. Sulas pieejamas 1,5 litru tilpumā, to cena - 2 eiro.

"Šogad kļavu sulas tecināšanas un pārdošanas laiks ir sācies neierasti ātri. Nesen ielūkojos savos pierakstos un tur minēts, ka pagājušā gadā kļavu sulas sākām tirgot februāra beigās. Pateicoties siltajiem laika apstākļiem, zeme sāk atkust, tādēļ droši var tecināt sulas. Lai gan nav izteikti saulains laiks, kļavu sulas ir saldenas," stāsta zemnieku saimniecības "Ronīši" pārstāve. 

Tāpat tirgotāja norāda, ka kļavu sulu pārdošana Valmieras tirgū sākusies šīs nedēļas sākumā. Ja saglabāsies silti laika apstākļi, sulas varēšot nopirkt jau pie vairākiem tirgotājiem.

Vaicāts, kad tirgū varētu sākties bērzu sulu tirdzniecība, tirgotāja norāda - bērzu sulu laiks varētu sākties pēc mēneša.

Kā norādīts Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) mājaslapā, tirgotāji sulas bez dienesta atļaujas var tirgot nelielos apjomos - līdz 300 litriem gadā. Ja iecerētais tirgošanas daudzums ir lielāks, tirgotājam sulas jāreģistrē PVD kā augu izcelsmes produktu primārās ražošanas uzņēmumam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)