Banner 980x90

Valmieras TIC aizvadīts šī gada pirmais ceļotāju stāstu vakars

Foto: Zane Gaiķēna/ Valmiera24.lv praktikante
Foto: Zane Gaiķēna/ Valmiera24.lv praktikante
Turpinot iepriekšējo gadu tradīciju, vakar, 28.janvārī, Valmieras Tūrisma un informācijas centrā (TIC) norisinājies šī gada pirmais ceļotāju stāstu vakars. Šoreiz ar savu stāstu dalījās Valmieras bibliotēkas reģionālā mācību centra vadītāja Svetlana Sprūža, kura ar kājām nogājusi aptuveni 320 km garo Svētā Jēkaba ceļu, jeb Camino de Santiago, kas atrodas Spānijā.

Doties šajā piedzīvojumā Svetlanu iedvesmojušas divas grāmatas: Paulu Koelju "Burvja piezīmes" un vācu komiķa Hepes Kerkelinga ceļojuma apraksts "Kādu laiku būšu prom. Kā es gāju pa Jēkaba ceļu". Svetlana stāsta, ka došanās pa svēto ceļu ir iespēja ne tikai sastapties pašam ar sevi, bet arī, nokļūstot vēl nebijušos apstākļos, sevi ieraudzīt no jauna. Svētceļotāja gan min, ka došanās svētceļojumā var arī nebūt vientulīgs piedzīvojums – dodoties labā kompānijā, ieguvumi varot būt tādi paši.

Lai gan doties pa svēto ceļu ir iespējams gan ar velosipēdu, gan zirgu, Svetlana izvēlējusies doties kājām, lai varētu izbaudīt Spānijas ainavu. Galvenās zīmes, pēc kurām vadīties, lai zinātu, vai esi uz pareizā ceļa ir dzeltena bulta, kas norāda tālāko virzienu un tai blakus gliemežvāks.

Dienā veicamais ceļa posms svārstījies no (piemēram, septiņi) padsmit, līdz pat trīsdesmit kilometriem. Svetlana stāsta, ka tas atkarīgs no paša spējām – galvenais ir nokļūt līdz nākošajai apmetnei, kur tev ir iespēja par nelielu samaksu nakšņot, izmantot labierīcības un virtuvi.

Tā kā svētajā ceļā Svetlana devusies viena, bieži vien bijis tā, ka, pat ejot cauri pilsētai, nav redzama neviena dzīva dvēsele. Šī bija iespēja pabūt kopā ar sevi, pārbaudīt sevi un atrast sevi.

Nākošais stāstu vakars gaidāms 28.februārī, kad par saviem piedzīvojumiem stāstīs velo ceļotājs Krišjānis Jansons-Ratiniks, kurš devies ekspedīcijā uz Kazbeka virsotni Gruzijā, kurā tika apvienota velobraukšana un alpīnisms.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)