Banner 980x90

Valmieras teātris 96.sezonas pirmais jauniestudējums būs Reja Bredberija "Fantočini noslēpums"

Jelgava, 3.aug., LETA. Ar tradicionālo Valmieras teātra kolektīva fotografēšanos uz teātra kāpnēm, sākta 96.teātra sezona, kuras pirmais jauniestudējums būs Reja Bredberija "Fantočini noslēpums", aģentūru LETA informēja teātra pārstāve Ieva Puķīte.

Līdz ar jauno sezonu aktīvi sākas mēģinājumu process, jo septembra beigās gaidāms šīs sezonas pirmais jauniestudējums - Bredberija "Fantočini noslēpums", kas Latvijā tiek iestudēts pirmo reizi. Izrādi uz Valmieras teātra skatuves rada režisores Jekaterinas Polovcevas un scenogrāfa Emīla Kapeļuša tandēms ar Valmieras teātra dažādu paaudžu aktieriem. "Fantočini noslēpums" stāsta par ģimeni, tās mīlestību un uzticēšanos, zaudējuma sāpēm un dzīvošanu tālāk. Izrāde padara iespējamu to, kas reālajā dzīvē ir utopisks sapnis - absolūtas mīlestības un nemirstības sasniegšana.

"Šis ļoti emocionālais un interesantais Reja Bredberija zinātniskās fantastikas literatūras autora stāsts, kurā iekļauti Volta Vitmena teksti, Latvijā tiek iestudēts pirmo reizi. Pirmizrāde gaidāma 27.septembrī," skaidroja Puķīte.

Tāpat, turpinot ilggadējo tradīciju, no 17.augusta līdz 26.augustam, teātris viesosies Rīgā, Dailes teātra mazajā zālē, piedāvājot četrus stāstus par cilvēku savstarpējām attiecībām un mīlestības dažādo dabu - "Kaķis uz nokaitēta skārda jumta", "Augusta vaļi", "104 lappuses par mīlestību" un "Mīlestības testaments".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)