Banner 980x90

"Valmieras stikla šķiedras" provizoriskā peļņa pērn - 5,088 miljoni eiro, apgrozījums pieaug par 2,5%

Rīga, 27.febr., LETA. Stikla šķiedras ražotājs AS "Valmieras stikla šķiedra" koncerns pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 124,255 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,5% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt grupas peļņa samazinājās par 7,1% un bija 5,088 miljoni eiro, liecina biržai "Nasdaq Riga" iesniegtais kompānijas finanšu pārskats.

"Peļņas samazinājums, salīdzinājumā ar 2015.gadu un iepriekš izteiktajām prognozēm, ir saistīts ar lielākām procentu izmaksām, veiktajiem papildu uzkrājumiem atliktajam uzņēmuma ienākuma nodoklim un renovētās stikla kausēšanas krāsns rezultātiem, kas nav pilnībā spējuši kompensēt 2016.gada maija - augusta perioda ražošanas zudumus, neskatoties uz par 30% lielāku krāsns ražošanas jaudu," teikts finanšu pārskata vadības ziņojumā.

Pērn "Valmieras stikla šķiedras" saražotā produkcija eksportēta uz 41 pasaules valsti, eksporta īpatsvaram veidojot 97%.

Tāpat kompānijas vadība informē, ka 2016.gadā "Valmieras stikla šķiedras" koncernam bija rekordliels produkcijas pasūtījumu skaits. Galvenie produkcijas eksporta tirgi saglabājās nemainīgi - Eiropas Savienības valstis (76%), kā arī Ziemeļamerika (11%).

Savukārt no produktu segmentiem pārdošanas apmēri pērn auguši augstas pievienotās vērtības produktiem - augsta SiO2 satura stikla šķiedras izstrādājumiem ar temperatūras izturību 1000+°C un HR-stikla produkcijai ar temperatūras izturību 800°C. Šie produkti 2016.gadā pārdoti kopumā vidēji par 28% vairāk nekā 2015.gadā. "Pārējo produktu pārdošanas segmentos vērojama stabilitāte, neskatoties uz stikla kausēšanas krāsns rekonstrukciju," piebilsts vadības ziņojumā.

Pēc "Valmieras stikla šķiedras" vadības vēstītā, 2016.gadā investīcijas bija saistītas ar jaunu iekārtu iegādi, esošo tehnisko un tehnoloģisko risinājumu modernizēšanu un jaunu produktu attīstību ar mērķi palielināt grupas ražošanas jaudas. Lai palielinātu ražošanas kapacitāti un iespējas izpildīt pieaugošo tirgus pieprasījumu pēc stikla šķiedras produkcijas, 2016.gada trešajā ceturksnī "Valmieras stikla šķiedrā" īstenoti divi būtiski investīciju projekti - pārbūvēta viena stikla kausēšanas krāsns, kas tagad strādā ar 30% lielāku ražošanas jaudu, un izbūvēta jauna stikla kausēšanas krāsns unikālam, patentētam stikla veidam pasaulē – HR-stiklam ar termoizturību 800°C.

Tāpat pērn sākts "Valmieras stikla šķiedras" vēsturē lielākais investīciju projekts - ASV bāzētās ražotnes paplašināšana. Līdz 2022.gadam paredzēts radīt 425 jaunas darbavietas un investēt 80 miljonus eiro no pašu līdzekļiem un piesaistot kredītus no bankām. "Paplašināšanās ļaus grupai iegūt vēl lielākas ražošanas jaudas un stabilitāti, sekmīgāk reaģēt uz aizvien pieaugošo tirgus pieprasījumu pēc stikla šķiedras produktiem," teikts vadības ziņojumā.

2015.gadā "Valmieras stikla šķiedras" koncerns strādāja ar 121,192 miljonu eiro apgrozījumu un guva 5,475 miljonu eiro peļņu.

"Valmieras stikla šķiedras" koncernu veido "Valmieras stikla šķiedra" un trīs tās meitassabiedrības - "Valmiera Glass UK Ltd." Apvienotajā Karalistē, kā arī "Valmiera Glass USA Corp." un "Valmiera Glass USA Trading Corp". "Valmieras stikla šķiedras" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir "P-D Glasseiden Oschatz GmbH" un "Vitrulan Internetional GmbH".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)