Banner 980x90

"Valmieras stikla šķiedras" koncerns šogad pieļauj iespēju gūt 4,8 miljonu eiro peļņu

Rīga, 1.marts, LETA. Stikla šķiedras ražotāja "Valmieras stikla šķiedra" koncerns šogad pieļauj iespēju gūt 4,8 miljonu eiro peļņu, ja uzlabosies situācija meitasuzņēmumā ASV, teikts biržai "Nasdaq Riga" iesniegtajā finanšu pārskatā.

"Ņemot vērā nedaudz pozitīvo tendenci ASV ražošanas jomā, vadība prognozē, ka grupa jau 2019.gadā atkal varētu atgriezties pie peļņas," teikts kompānijas finanšu pārskatā.

Vienlaikus kompānijas vadība skaidro, ka šādas prognozes pamatā ir tas, ka pieprasījums pēc produktiem visos tirgus segmentos turpina turēties labā līmenī, veikti būtiski izmaksu ietaupīšanas pasākumi visos uzņēmumos, īstenota ilgtspējīga un uz efektīvām izmaksām vērsta ASV uzņēmuma problēmu vadība, kā arī saņemts finansiāls atbalsts no lielākajiem akcionāriem un bankām.

"Ja ieņēmumu situācija ASV uzņēmumā uzlabosies (..), grupa kopumā plāno 2019.gadu noslēgt ar peļņu 4,8 miljonu eiro apmērā un EBITDA prognoze ir 23,5 miljoni eiro. No 2020.gada tiek plānots atgriezties iepriekšējo ieņēmumu un peļņas līmenī," teikts pārskatā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Valmieras stikla šķiedras" koncerns pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 112,983 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,2% mazāk nekā 2017.gadā, kā arī cieta zaudējumus 14,991 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Valmieras stikla šķiedras" koncernu veido "Valmieras stikla šķiedra" un trīs tās meitassabiedrības - "Valmiera Glass UK Ltd." Apvienotajā Karalistē, kā arī "Valmiera Glass USA Corp." un "Valmiera Glass USA Trading Corp" ASV. "Valmieras stikla šķiedras" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)