Banner 980x90

"Valmieras stikla šķiedras" koncerna peļņa šogad prognozēta 4,7 miljonu eiro apmērā

Rīga, 23.apr., LETA. Stikla šķiedras ražotāja "Valmieras stikla šķiedra" koncerns šogad plāno gūt peļņu 4,7 miljonu eiro apmērā, savukārt grupas apgrozījums varētu sasniegt 162,4 miljonus eiro, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

"Pateicoties arvien augošajam pieprasījumam stikla šķiedras tirgū un paplašinot ražošanas jaudas ASV, uzņēmums sagaida pārdošanas apmēra kāpumu līdz 162,4 miljoniem eiro 2018.gadā," teikts 2017.gada pārskata vadības ziņojuma.

Tāpat kompānijas vadība atzīmē, ka, ņemot vērā stikla kausēšanas krāsns izveides izmaksas 2018.gada pirmajā pusē, EBITDA 2018.gadā pieaugs līdz 23,6 miljoniem eiro, bet aizņēmuma investīciju finansēšanai 55 miljonu eiro apmērā un ar to saistīto finansējuma izmaksu dēļ neto peļņa 2018.gadā īslaicīgi samazināsies līdz 4,7 miljoniem eiro. "Augstās investīcijas atspoguļosies pieņemamā tīrās peļņas rādītājā vien tad, ja turpmākajos gados pilnībā tiks izmantota ražošanas jauda," teikts vadības ziņojumā.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, stikla kausēšanas ražotne ASV darbu sāka 2018.gada janvārī, kas ir sešas nedēļas vēlāk, nekā plānots. "Galvenais sarežģījumu iemesls bija ražošanas aprīkojuma imports," skaidrots vadības ziņojumā, piebilstot, ka ražošanas apmēri ASV rūpnīcā šobrīd pamazām pieaug un plānotā ražošanas jauda varētu tikt sasniegta 2018.gada trešā ceturkšņa sākumā, kas ir par 12 nedēļām vēlāk, nekā sākotnēji plānots.

"Stikla šķiedras ražošana ASV tika sākta 2018.gada janvārī un, neraugoties uz sarežģījumiem, jau marta vidū ražotne spēja saražot pārdošanai derīgus produktus. Līdz gada beigām paredzēts sasniegt plānoto ražošanas jaudu - 50 tūkstošus tonnu," teikts vadības ziņojumā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Valmieras stikla šķiedras" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 125,864 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 0,8% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt grupas peļņa pieaugusi par 81,2%, sasniedzot 8,641 miljonu eiro.

"Valmieras stikla šķiedras" koncernu veido "Valmieras stikla šķiedra" un trīs tās meitassabiedrības - "Valmiera Glass UK Ltd." Apvienotajā Karalistē, kā arī "Valmiera Glass USA Corp." un "Valmiera Glass USA Trading Corp" ASV. "Valmieras stikla šķiedras" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)